FOTO! Incendiu în pădurea din Oituz. Intervenția pompierilor este una dificilă


Aproximativ 2 hectare din pădurea ce aparține de Ocolul Silvic Oituz au luat foc, ieri seară, din cauza incendierii vegetației uscate.

La locul indicat, au intervenit șase pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În teren s-au deplasat si cinci lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Oituz și 15 lucrători ai Ocolului Silvic Privat Oituz. 

„La sosirea forțelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2 ha, reprezentând litieră, cioate și doborâturi. În jurul orei 21:20, acesta a fost localizat, fiind supravegheat pe parcursul nopții”, a transmis ISU Bacău.

În această dimineață, acțiunea de stingere s-a reluat,  la locul evenimentului deplasându-se forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești, respectiv 12 pompieri militari, ce încadrează următoarele mijloace: o auospecială de stingere, o autospecială de stins incendii de pădure și o autospecială de primă intervenție și comandă. 

„Acțiunea de stingere este în dinamică. Intervenția pompierilor militari este una dificilă, din cauza terenului greu accesibil. Accesul la locul indicat se face fără mașini, la o distanță de aproximativ 3 km. Menționăm faptul că nu există pericolul ca incendiul să se propage către locuințe. Solicităm în continuare cetățenilor să manifeste prudență în această perioadă și să respecte interdicțiile privind focul deschis!”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Doar în cursul zilei de ieri, pompierii băcăuani au intervenit pentru lichidarea a 14 incendii produse în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău. Dintre acestea, șapte intervenții (printre care și cea amintită mai sus) au fost pentru stingerea incendiilor produse la vegetația uscată

Citeste continuarea pe ziaruldebacau.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Călătorii gratuite cu trenul în Europa pentru 35.000 de tineri

Urmatoarea stire

Concept educațional original creat de Ștefan Mandachi – hub cultural și bibliotecă ȋn container

Stiri pe aceeasi tema