Fostul Papă Benedict al XVI-lea a fost înmormântat la Vatican. Funeraliile au fost conduse de Papa Francisc VIDEO


Fostul Papă Benedict al XVI-lea a fost înmormântat la Vatican. Funeraliile au fost conduse de Papa Francisc. Iată toate detaliile!

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a fost înmormântat la Vatican

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a fost înmormântat la Vatican, după slujba de înmormântare din această dimineață. Papa Francisc a condus astăzi funeraliile predecesorului său, Benedict al XVI-lea, în fața a zeci de mii de persoane îndurerate în Piața Sfântul Petru, un eveniment fără precedent în epoca modernă.

Cardinali îmbrăcați în roșu, demnitari și mii de preoți și călugărițe din întreaga lume s-au adunat pentru a-și lua rămas bun de la teologul german, care a uimit Biserica Catolică în 2013, devenind primul suveran pontif din ultimele șase secole care a demisionat.

Funeraliile au fost conduse de Papa Francisc

Pentru prima dată în istoria modernă, procedurile au fost conduse de un papă în funcție, Francisc, care a rostit omilia în italiană, în cadrul unei slujbe multilingve cu o slujbă în latină.

„Benedict… fie ca bucuria ta să fie deplină atunci când îi auzi vocea (lui Dumnezeu), acum și pentru totdeauna!”, a spus suveranul pontif, în semn de omagiu adus predecesorului său, care a murit sâmbăta trecută la vârsta de 95 de ani.

La finalul slujbei, Francisc și-a făcut semnul crucii peste sicriul simplu din lemn de chiparos al lui Benedict și și-a plecat capul, înainte ca 12 purtători de sicriu îmbrăcați în costum să-l ducă în Bazilica Sfântul Petru.

Benedict este înmormântat într-un mormânt din cripta de sub bazilică, unde trupul predecesorului său, Ioan Paul al II-lea, a fost depus înainte de a fi mutat pentru beatificarea sa în 2011. El a fost făcut sfânt în 2014.

Potrivit poliției, aproximativ 50.000 de persoane s-au aflat în piață pentru înmormântare, mulți dintre ei fiind la coadă încă din zori pentru a-și lua rămas bun.
Se estimează că 195.000 de persoane își prezentaseră deja omagiile mai devreme, când trupul neînsuflețit a fost depus la mormânt.

Benedict al XVI-lea a fost primul papă german din ultimii 1.000 de ani, iar clopotele bisericilor au răsunat în toată Germania la finalul funeraliilor din această dimineață, în timp ce mulți germani se aflau, de asemenea, la Vatican.Slujba a urmat funeraliile papale tradiționale, cu câteva modificări la rugăciuni și lecturi pentru a reflecta statutul de papă emerit al lui Benedict.

Înainte de a fi depus în criptă, sicriul său de chiparos urma să fie așezat mai întâi într-un sicriu de zinc, apoi într-o cutie de lemn.
Așa cum este tradițional, alături de trupul său vor fi așezate monede și medalii bătute în timpul pontificatului său și un text scris care descrie pontificatul său, sigilat într-un cilindru de metal.

Sursa foto: Captură ecran BBC YouTube

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Știrile zilei despre tehnologie – 5 ianuarie 2022

Urmatoarea stire

Stare de alertă epidemiologică în România

Stiri pe aceeasi tema