Fostul ministru de finanțe grec Varoufakis, atacat de indivizi cu cagule. Politicianul a ajuns pe mâna medicilor


Politicianul grec, fost ministru de finanțe în guvernul de la Atena și profesor de economie de profesie, a trecut prin momente dificile. A ajuns în grija cadrelor medicale, după ce a fost atacat și lovit.

Yanis Varoufakis, politician al opoziţiei de stânga din Grecia, a avut nevoie de spitalizare după ce a fost atacat de un grup de aproximativ 20 de persoane la ieşirea dintr-un restaurant, anunță sâmbătă Agerpres, care citează DPA.

În primă fază Varoufakis a fost insultat din stradă. Când a ieşit pe uşă, politicianul în vârstă de 61 de ani a fost atacat de mai mulţi indivizi cu cagule, care l-au aruncat la pământ, l-au lovit cu picioarele şi cu pumnii în faţă, conform sursei citate. Acesta s-a ales cu nasul fracturat. În urma atacului, Varoufakis a fost spitalizat.

Reacție pe Twitter: „Nu erau anarhişti, de stânga, comunişti”

După producerea incidentului căruia i-a căzut victimă, politicianul a reacționat pe Twitter. Acesta s-a arătat recunoscător pentru solidaritatea de care a avut parte după atac. Și a negat informațiile conform cărora atacatorii proveneau din grupuri de extremă stângă.

„Nu erau anarhişti, de stânga, comunişti sau membri ai vreunei mişcări”, a scris Varoufakis, pe Twitter, într-un mesaj transmis în limba engleză.

Fost ministru de finanțe, politicianul este, în prezent, deputat în parlamentul de la Atena.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema