Fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare


Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 7 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul de corupţie legat de plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa, în care este acuzat că ar fi primit o mită de peste 2 milioane de euro. Iniţial, Vlădescu fusese condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare.

Acesta s-a prezentat în urmă cu puțin timp la Secția 6 Poliție, urmând a fi preluat de o echipă SIC – Birou Urmăriri, pentru a fi încarcerat într-un penitenciar unde își va ispăși pedeapsa.

În acelaşi dosar, Mircea Costea (cumnatul lui Mircea Geoană) a fost condamnat 6 ani închisoare. Pentru Cristian Boureanu faptele s-au prescris.

”Admite apelurile declarate de inculpaţii Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, Costea Mircea Ionuţ, Mititelu Mihaela, Dascălu Constantin şi Boureanu Cristian Alexandru împotriva sentinţei penale nr. 127 din data de 24 martie 2022, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală în dosarul nr. 2987/1/2019 (…) aplică inculpatului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe pedeapsa cea mai grea, de 6 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, de 1 an şi 4 luni închisoare, urmând ca acesta să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare”, este sentinţa definitivă pronunţată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Instanța a decis confiscarea a 2,1 milioane de euro și 4 milioane de lei de la Sebastian Vlădescu și 2 milioane de euro și 3 milioane de lei de la Mircea Costea și menține sechestrele pe avere pentru toți, inclusiv pentru Cristian Boureanu.

Vlădescu a fost condamnat în martie 2022, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni cu executare. Mircea Costea a primit 7 ani de închisoare, iar fostul deputat PNL Cristian Boureanu primise inițial o pedeapsă 4 ani și 3 luni cu executare (schimbare din condamnare cu suspendare).

                                                                                                                    Adina Silav

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!

Urmatoarea stire

Intervenţie pe Marea Neagră pentru salvarea a zeci de migranţi afro-asiatici, aflaţi într-o ambarcaţiune. Printre ei erau și minori

Stiri pe aceeasi tema