Fostul Designer Vestimentar Al Vioricăi Dăncilă A Primit Un Post La ICR Istanbul. Spor De 40% La Salariu Pentru „țară De Risc”


Designerul Nausica Mircea, care a îmbrăcat-o pe Viorica Dăncilă pe vremea când era premier, a fost numită referent la ICR Istanbul, la propunerea președintelui Institutului, Liviu Sebastian Jicman. 

Sursele Libertatea din interiorul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) spun că a strâns toate semnăturile necesare numirii într-o săptămână și au fost sărite cele trei teste care se dau în mod normal. „La ICR a făcut pregătirea cu o zi înainte de a pleca la post. Adică n-a făcut-o, a strâns doar semnăturile”, spun și angajații ICR. 

40% spor la salariu

În mod normal, întreaga pregătire a unui referent durează cam o lună, o lună și ceva. Și regulamentul MAE prevede că pregătirea are o durată de minimum 30 de zile. Un referent ICR se ocupă de organizarea proiectelor culturale. De obicei, se caută pentru post persoane cu expertize în mai multe domenii și care au experiență în coordonarea de proiecte. 

„Cred că ar fi fost mai indicat să fie numită la New York, că Istanbul nu e un oraș al modei, dar oferă un plus de 40% la salariu unui referent obișnuit din rețeaua ICR – spor de țară nesigură”, au declarat angajații ICR. Potrivit surselor ziarului, indemnizația lunară, cu tot cu sporul de risc, este în jur de 3.500-4.000 de dolari pe lună.

ICR Istanbul este condus din martie 2022 de Dragoș Tiberiu Niță, absolvent al Facultății de Teologie și Drept din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza. În 2017, a fost propunerea PSD pentru un post în Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Niță a mai lucrat la ICR pe diverse funcții, începând cu 2014. 

La ICR Istanbul mai lucrează doar Șeila Çelik, coordonatorul proiectelor culturale, o secretară-contabilă și un șofer.  

Fostul designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă a primit un post la ICR Istanbul. Spor de 40% la salariu pentru „țară de risc”
Sediul ICR din Istanbul | Foto: Shutterstock

A condus Centrul Cultural Vrancea

În decembrie 2020, Nausica Mircea a candidat la Camera Deputaților din partea ALDE-Pro România. În mai 2021, a fost numită în fruntea Centrului Cultural Vrancea, după ce a câștigat un concurs despre care presa locală scria că ar fi fost aranjat. 

Fostul designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă a primit un post la ICR Istanbul. Spor de 40% la salariu pentru „țară de risc”
Nausica Mircea | Foto: Facebook

INTERVIU. „Femeia avusese paralizie temporară facială, iar colonelul Gheorghiță ne-a spus să dezmințim”. Fost purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății acuză „mușamalizări în raportările de efecte adverse ale vaccinării Covid”

Condițiile de participare la concursul organizat de Consiliul Județean Vrancea au fost schimbate, potrivit Ziarului de Vrancea. Mai exact, cele referitoare la studiile necesare. Inițial, la primul concurs, organizat în luna ianuarie 2021, regulamentul prevedea studii universitare în domeniul umanist și arte. Ulterior, la concursul din mai 2021, câștigat de Nausica Mircea, se cereau studii universitare de licență absolvite cu diplomă în varii domenii, inclusiv științe juridice. 

Potrivit informațiilor publice, Nausica Mircea este licențiată în Drept. În septembrie 2022, după 15 luni, și-a dat demisia de la conducerea Centrului Cultural Vrancea, fără a dezvălui motivele. 

Pe pagina de Linkedin se arată că a lucrat ca manager de producție cu normă întreagă, din martie 1999 până în iunie 2021, la SC Certimpex SRL, firmă deținută de tatăl său, omul de afaceri vrâncean Nicolae Țuțoi. Firma activează în domeniul agricol. 

Nausica Mircea s-a lansat în lumea modei în urmă cu 23 de ani și, de-a lungul timpului, a îmbrăcat vedete precum Bianca Drăguşanu, Claudia Neghină, Lorette, Daniela Crudu, Nicoleta Ilie și Carmen Gheorghe.

Ea a fost căsătorită cu fostul prefect de Vrancea Dragoș Mircea. 

Cadru medical întors în Brăila după 17 ani în spitale italiene de top. „Aici avem meteahna «profesor doctor», acolo, marii medici sunt oameni normali”

Atât Nausica Mircea, cât și președintele ICR, Liviu Sebastian Jicman, nu au răspuns solicitărilor ziarului de a comenta. 

Citește și:

Șefa ICR Londra și-a făcut contractul de chirie pe 12 luni, iar MAE nu-l poate rezilia, așa că plătește 78.000 de lire

„O afacere de partid”. Mai mulți angajați din ICR acuză nereguli la „un concurs cu dedicație”. Jurista a intrat în concediu medical, ca să nu semneze

PNL și PSD și-au împărțit angajații din conducerea filialelor ICR. Cine a susținut-o în funcție pe directoarea de la Londra, cea cu apartament de 6.500 de lire

Câți bani a plătit ICR în 2022 pentru deplasările în străinătate ale șefilor: „Cât bugetul unei filiale pe un an întreg”

Concurs sub ștachetă la Muzeul Cotroceni. Un politician liberal fără experiență și fără studii culturale a ajuns directorul instituției din subordinea Administrației Prezidențiale


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email [email protected]Urmărește-ne pe Google News

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

9 lucruri neștiute din prezent care îi lovesc pe oamenii de rând

Urmatoarea stire

Ghinion pentru frații Tate! Milionarii rămân în arest, după ce Curtea de Apel București le-a respins contestațiile

Stiri pe aceeasi tema