Forțele aeriene americane, în alertă: Suspiciuni de compromitere a sistemelor de comunicațiiBreșă la Pentagon! Investigatorii americani cercetează compromiterea sistemului de comunicaţii în 17 facilităţi ale forţelor aeriene. Potrivit , uninginer în vârstă de 48 de ani de la baza Arnold Air Force din Tennessee ar fi luat acasă diverse tehnologii radio guvernamentale. Ancheta a confirmat suspiciunile că acesta a avut acces la comunicațiile FBI și agențiile statului Tennessee. Publicația Forbes menționează că inginerul în cauză are un istoric extins în domeniul securității cibernetice și al comunicațiilor radio, iar în urma percheziției de la domiciliul său au fost găsite echipamente în valoare de aproape 90.000 de dolari, potrivit forbes.com.

Sisteme și parole top secrete, descoperite în timpul percheziției

Printre echipamentele confiscate se numără și un software de programare radio Motorola, care conform anchetatorilor, conținea întregul sistem de comunicații al bazei Arnold Air Force. De asemenea, un document detaliat al analizei criminalistice a tehnologiilor confiscate a arătat că inginerul avea un USB cu „parole administrative și chei electronice de sistem” pentru rețeaua radio AETC.

Colegii de muncă ai suspectului au raportat că inginerul ar fi vândut aparate și echipamente radio, lucra la ore ciudate și avea un comportament inadecvat la locul de muncă, inclusiv hărțuire sexuală și posesie neautorizată de echipamente ale forțelor aeriene.

Problemele de securitate repetate la Pentagon

Această investigație vine la numai trei luni după o scurgere majoră de informații a Pentagonului. În paralel, se estimează că administrația Biden caută să identifice un presupus malware chinezesc care ar putea afecta instalațiile americane, reprezentând o amenințare serioasă la adresa forțelor militare americane.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema