Fondatorul criptomonedei Terra, confruntat cu un nou proces de 57 de milioane de dolari, dat dispărutFondatorul criptomonedei Terra, Do Kwon, împreună cu Luna Foundation Guard (LFG) și membrul fondator al Terra, Nicholas Platias, se confruntă cu un nou proces colectiv în valoare de 57 de milioane de dolari, intentat de investitorii păgubiți din Singapore.

Procesul este intentat de 359 de investitori Terra la Înalta Curte din Singapore la 23 septembrie

Aceștia susțin că Kwon, Platias și LFG au făcut afirmații frauduloase cu privire la așa-numita monedă Terra, care nu era “stabilă prin concepție” și care nu a fost capabilă să mențină legătura cu dolarul american.

Investitorii “au crezut că TerraUSD va fi o monedă stabilă prin concepție [și] al cărei preț va fi întotdeauna ancorat la dolarul american”, potrivit unui raport al Wall Street Journal. Aceștia se consideră înșelați.

În plus, investitorii au presupus că moneda stabilă va oferi “randamente atractive de tip APY” atunci când este plasată în Anchor Protocol, serviciul de împrumut și creditare al Terraform Labs, potrivit textului procesului.

Potrivit persoanelor care au intentat procesul, cele patru părți legate de Terra “știau sau ar fi trebuit să știe că reclamanții doreau să cumpere și să dețină criptomonede stabile care nu erau supuse volatilității pieței în general și să obțină un randament pasiv decent”.

Reclamanții au cerut despăgubiri de aproximativ 57 de milioane de dolari pentru fondurile pierdute. Suma este calculată pe baza valorii token-urilor UST pe care le-au cumpărat și le-au deținut sau vândut pe fondul declinului pieței din luna mai.

După cum s-a raportat, în mai 2022, Terra UST a dat faliment pe fondul unui val de retrageri. Criptomoneda Terra a intrat într-o spirală a morții, pierzându-și practic toată valoarea de piață în câteva minute. Ulterior, mulți au susținut că criptomoneda a fost o schemă Ponzi și că era destinată să eșueze în cele din urmă.

Păgubiții susțin că, în pofida eșecului UST, Do Kwon a continuat să dea speranțe prin tweet-uri prin care le cerea oamenilor să se calmeze și spunea că “totul era sub control”.

Kwon, fondatorul criptomonedei Terra, lovit de procese

În urma eșecului fără precedent al  criptomonedei Terra, Kwon a devenit ținta a numeroase acțiuni în justiție și amenințări. La jumătatea lunii septembrie, procurorii sud-coreeni au emis un mandat de arestare pe numele lui Do Kwon. Interpol l-a adăugat pe Kwon pe lista  roșie, solicitând ca autoritățile să îl localizeze și să îl rețină.

La momentul respectiv, mass-media a afirmat că procurorii erau “în curs de a îngheța” monede virtuale despre care se crede că ar fi deținute de Kwon. Se pare că aceste monede erau deținute pe o platformă exchange de cripto-monede “de peste mări și țări” fără nume, care “coopera” cu Procuratura Districtului de Sud din Seul.

Cu toate acestea, Kwon a fost activ pe rețelele de socializare în timpul controversei și a negat afirmațiile potrivit cărora aproximativ 67 de milioane de dolari din cripto-monedele sale au fost confiscate de procurori.

Îți recomandăm:

Criptomoneda Terra LUNA și-a pierdut 99% din valoare. Reacțiile investitorilor: „O să-mi pierd casa. Rămân fără adăpost”

cuvinte cheie: Fondatorul criptomonedei Terra

Citeste continuarea pe project-e.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Doliu la Hollywood! A murit scriitoarea Julie Powell, cea care a inspirat un film cu Meryl Streep

Urmatoarea stire

Un nou tronson al bulevardului Mamaia a intrat în reabilitare

Stiri pe aceeasi tema