Florile depuse în semn de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a vor fi transformate în compost

Grămezile de flori depuse în parcurile londoneze în semn de omagiu pentru regina Elisabeta a II-a vor fi transformate în compost şi reutilizate la plantarea unor noi straturi de flori, a precizat marţi autoritatea care administrează parcurile regale din Londra, potrivit AFP.

Florile depuse în memoria Elisabetei a II-a vor fi transformate în compost Foto Getty Images j

Numeroase buchete şi coroane de flori au fost depuse în parcurile din Londra după decesul suveranei, pe 8 septembrie, la capătul unei domnii de 70 de ani.

Aceste omagii florale vor începe să fie colectate luni, la o săptămână după funeraliile naţionale ale suveranei. Pot fi depuse în continuare noi buchete, dar florile trecute sau cele veştejite vor fi ridicate.

Compostul produs va fi utilizat pentru proiecte de amenajare peisagistică şi plantarea unor noi straturi de flori în parcuri.

„Prioritatea noastră în acest moment este de a administra cantitatea enormă de flori şi de omagii depuse în grădina Green Park”, a mai precizat un purtător de cuvânt al Royal Parks, care administrează totodată şi alte spaţii verzi celebre precum Hyde Park sau Kensington Gardens.

Vom pune deoparte pluşurile şi celelalte obiecte depuse”, a mai adăugat el, precizând „că vom lucra în strânsă colaborare cu partenerii noştri pentru a decide ceea ce este de făcut în decursul săptămânilor următoare, cu discreţie şi sensibilitate”.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Spotify concurează Audible, serviciul de cărţi audio al Amazon, cu un serviciu propriu în Statele Unite

Urmatoarea stire

Putin a semnat decretul privind mobilizarea parțială: Vom face totul pentru a ne apăra. Vrem să eliberăm Donbasul, Hersonul și Zaporojie de neonaziști

Stiri pe aceeasi tema