Finalele de atletism vor avea loc numai searaFormatul este substan╚Ťial diferit de cel care a func╚Ťionat la Jocurile Olimpice am├ónate de la Tokyo 2020, unde finalele de atletism au avut loc diminea╚Ťa ├«n opt din cele 10 zile de concurs programate.

Pentru prima dat─â ├«n cadrul unei competi╚Ťii olimpice, programul, care se va desf─â╚Öura pe parcursul a 17 sesiuni, va cuprinde runde ├«n toate probele individuale de atletism de la 200 la 1.500 de metri, inclusiv ├«n probele de garduri.

Atle╚Ťii din aceste probe care nu se vor califica pe loc ├«n man╚Öele din primul tur vor avea o a doua ╚Öans─â de a se califica ├«n semifinale.

Spa╚Ťierea probelor ├«nseamn─â c─â dublarea va fi posibil─â ├«n probele de 100 ╚Öi 200 de metri, 800 ╚Öi 1500 de metri, 5.000 ╚Öi 10.000 de metri, s─âritura ├«n lungime ╚Öi triplusalt ╚Öi 20 ╚Öi 35 de kilometri mar╚Ö, atle╚Ťii implica╚Ťi nefiind nevoi╚Ťi s─â concureze ├«n mai mult de o disciplin─â ├«ntr-o zi.

Probele de ╚Öosea se vor disputa pe parcursul a patru dimine╚Ťi.

Programul se va deschide cu probele de 20 de kilometri mar╚Ö masculin ╚Öi feminin ├«n diminea╚Ťa zilei de joi, 1 august, ╚Öi se va ├«ncheia cu maratonul feminin ├«n diminea╚Ťa zilei de duminic─â, 11 august.

Primele medalii pe pistă vor fi decernate în timpul primei sesiuni de seară, vineri, 2 august, care se va încheia cu finala masculină de 10.000 de metri.

├Än ziua a doua sunt programate finalele de triplu salt feminin, aruncarea greut─â╚Ťii masculine ╚Öi 100 de metri feminin, ├«n timp ce ziua a treia ├«ncepe cu probele feminine de 3.000 de metri obstacole ╚Öi se ├«ncheie cu finala masculin─â de 100 de metri.

Cei mai buni săritori cu prăjina din lume vor concura pentru titlul olimpic în ziua a patra, înainte de finalele de 1.500 m masculin și 200 m feminin din ziua a cincea.

Ziua a șasea începe cu proba de 35 km marș și se va încheia cu finala masculină de 3.000 m obstacole.

Probele de 400 m garduri au fost aduse la un alt nivel în ultimii ani, iar la Paris finala feminină va avea loc în ziua a șaptea, iar cea masculină în ziua a opta, când se va încheia heptatlonul.

Ziua a noua ofer─â un total de nou─â finale, de la maratonul masculin de diminea╚Ť─â p├ón─â la finalele de 4x400m masculin ╚Öi feminin de seara.

Sistemul de calificare pentru competi╚Ťia de atletism la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a fost publicat luna trecut─â, baz├óndu-se din nou pe o cale dubl─â de calificare, care va permite ca 50 la sut─â dintre atle╚Ťi s─â se califice prin standardele de ├«nscriere, iar restul de 50 la sut─â s─â se califice prin clasamentul mondial.

Ca parte a acestui sistem, ștafeta mondială de atletism de la Nassau, în Bahamas, din 4 și 5 mai, va fi principalul eveniment de calificare olimpică pentru ștafete, oferind calea pentru 14 din cele 16 locuri.

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Luju: L-am prins Ghi╚Ť─â (I)

Urmatoarea stire

ÔÇ×Survivor Rom├óniaÔÇť: R─âzboinicii i-au desfiin╚Ťat pe Faimo╚Öi de la prima prob─â. ÔÇ×╚śtiam c─â v─â spargem!ÔÇť

Stiri pe aceeasi tema