Fermierii flamanzi au luat cu asalt Bruxelles. Mii de tractoare au blocat capitala Belgiei / Pentru ce protesteaz─â – VIDEO


Fermierii din nordul Belgiei ╚Öi-au adus tractoarele ├«n mijlocul Bruxelles-ului, pentru a protesta ├«n fa╚Ťa Guvernului.

Str─âzile au fost luate cu asalt de aproximativ 2.700 de tractoare, iar circula╚Ťia a fost blocat─â. Fermierii din regiunea Flandra, situat─â ├«n nordul ╚Ť─ârii, ╚Öi-au ar─âtat nemul╚Ťumirile ├«n fa╚Ťa Guvernului.

Fermierii se opun limit─ârii emisiilor de azot

Protestul a vizat noile planuri ale Guvernului regional, privind limitarea emisiilor de azot. ÔÇ×├Än forma actual─â, acordul privind reducerea emisiilor de azot vor provoca un carnagiu socio-economicÔÇŁ, au avertizat organiza┼úiile fermierilor ├«ntr-un comunicat de pres─â comun.

Aceștia au precizat că doresc ca acordul să reflecte mai bine perspectivele viitoare pentru sectorul agricol.

ÔÇ×Suntem convin┼či c─â ceva trebuie s─â se schimbe cu privire la emisiile de azot, dar sectorul agricol nu poate fi tratat ├«n mod diferit de sectorul industrialÔÇŁ, a declarat Leen Engelen, unul dintre fermierii protestatari, cu referire la unul dintre punctele disputate din noul proiect de lege.

Num─ârul mare de capete de vite ┼či utilizarea puternic─â a ├«ngr─â┼č─âmintelor, precum ┼či traficul ┼či construc┼úiile, au f─âcut ca nivelul oxizilor de azot ├«n aerul ┼či apa din Belgia ┼či ┼ó─ârile de Jos s─â fie mai mare dec├ót normele UE ┼či asta amenin┼ú─â mediul ├«nconjur─âtor.

Planurile care sunt destinate să limiteze emisiile de azot în regiunea Flandra au provocat o criză la nivelul Guvernului regional, criză care nu a fost soluţionată în timpul celor 16 ore de discuţii, care au avut loc la începutul acestei săptămâni.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema