Federația Rusă nu dorește nicio confruntare cu SUA / ”Avem unele diferențe cu privire la ceea ce s-a întâmplat astăzi” / A fost chemat la Departamentul de Stat după ce un avion rusesc a provocat prăbușirea în Marea Neagră a unei drone americane


Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a anunțat la finalul întrevederii cu asistentul secretarului de stat pentru Europa, Karen Donfried, că Federația Rusă nu vrea o confruntare militară cu Statele Unite, relatează Sky News.

Ambasadorul a fost chemat la Departamentul de Stat al SUA după ce americanii au acuzat că un avion de vânătoare rusesc a determinat prăbușirea unei drone care se afla deasupra apelor internaționale ale Mării Negre.

Anatoli Antonov a declarat la ieșirea de la Departamentul de Stat că a avut o „conversație constructivă” cu asistentul secretarului de stat pentru Europa, Karen Donfried.

„Nu dorim nicio confruntare între SUA și Federația Rusă. Suntem în favoarea unor relații pragmatice în interesul populației din SUA și Federația Rusă”, a declarat Antonov.

„Am făcut schimb de opinii pe această temă, deoarece avem unele diferențe cu privire la ceea ce s-a întâmplat astăzi. Mi se pare că a fost o conversație constructivă pe această temă. I-am ascultat comentariile, sper că a înțeles ceea ce am menționat”, a mai spus Antonov.

Întrebat dacă s-a discutat despre războiul din Ucraina, ambasadorul rus în SUA a spus: ”Nu discutăm despre războiul din Ucraina, deoarece nu există niciun război în Ucraina. Există o problemă de operațiune militară specială care este condusă de Federația Rusă. Scopul și obiectivele acestei operațiuni sunt foarte clare. Am explicat în mai multe rânduri”, a mai transmis ambasadorul.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Restricţii în pasajul rutier subteran „Piaţa Presei Libere”, de marţi seară până miercuri dimineaţa

Urmatoarea stire

Cine este jucătorul de la FCSB pe care Edi Iordănescu trebuie să se bazeze la echipa națională și cât poate încasa Gigi Becali în schimbul lui: „Aceasta ar fi o sumă corectă!”

Stiri pe aceeasi tema