FCSB a deschis cutia Pandorei în Superliga. Antrenorul care activează de aproape 4 ani în Superliga fără carnet. „Vina aparține clubului!”


FCSB a deschis cutia Pandorei în Superliga, după ce a ales să nu-l trimită pe Leo Strizu în stagiul de pregătire din Turcia și să lase echipa pe mâna lui Mihai Pintilii.

FCSB a deschis cutia Pandorei. Antrenorul care activează de aproape 4 ani în Superliga fără carnet

După ce oficialii lui FCSB și Lucian Burchel s-au atacat din cauza faptului că Mihai Pintilii nu are dreptul să o conducă pe vicecampioana României, șeful Școlii de Antrenori din cadrul FRF face noi dezvăluiri despre un antrenor din Superliga.

Marius Croitoru activează ca antrenor din vara lui 2019 în Superliga, acesta trecând pe la FC Botoșani, FC U Craiova și FC Argeș, însă nu deține carnet de antrenor. Astfel, Lucian Burchel susține că Croitoru nu are dreptul să o pregătească pe formația din Pitești.

„Marius a luat licențele în Moldova, dar carnetul de antrenor obținut acolo nu i-a fost echivalat în România. Cu ocazia aceasta ne-am lămurit că nu e recunoscută la București calificarea căpătată la Chișinău, ceva ce noi doar bănuiam. El s-a înscris aici la cursul pentru carnetul de antrenor, la fel ca Pintilii.

Marius are un contract de activitate sportivă, o formă de angajare permisă pentru antrenori, doar că el nu este încă antrenor. Am vorbit cu el, nu e vinovat pentru situație, vina aparține clubului. 

Departamentul de resurse umane de la Pitești trebuia să solicite la dosar și carnetul de antrenor atunci când i-a întocmit contractul. Le-am cerut celor de la FC Argeș documentele în baza cărora l-au angajat pe Croitoru ca antrenor. Nu mi-au trimis nimic până acum”, a spus Lucian Burchel, conform GSP.ro.

Managerul generala al lui FC Argeș sare la gâtul FRF

De partea cealaltă, Daniel Stanciu, managerul general al celor de la FC Argeș, sare în apărarea lui Marius Croitoru și a clubului.

„Noi am semnat contractul cu Croitoru, am mers la Școala de Antrenori și l-am înregistrat. Federația i-a dat lui Marius un «badge» (n.r. – ecuson) de purtat în timpul meciurilor, o legitimație pe care scria clar «Antrenor secund». 

Conform regulamentului, au voie să dea indicații în timpul meciurilor directorul tehnic, antrenorul principal și antrenorul secund. FRF l-a legitimat pe Croitoru ca secund, apoi tot FRF a venit și l-a suspendat patru etape fiindcă a transmis indicații”, a spus Daniel Stanciu.

Răspunsul lui Lucian Burchel la acuzațiile lui Daniel Stanciu a venit rapid. „Noi am fost de bună credință atunci când am acceptat contractul, nu ne-am gândit că Marius nu avea carnetul”, a adăugat șeful Școlii de Antrenori din cadrul FRF.

Cornel Popescu a debutat în jurnalism la începutul anilor 2000, iar de atunci a lucrat pentru numeroase publicații de sport. Acesta este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Spiru Haret.

Din decembrie 2009, Cornel Popescu ocupă postul de redactor la ProSport citește mai mult

Citeste continuarea pe www.prosport.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Acţiune a Poliţiei Române pentru verificarea transportului public de persoane. Sunt organizate filtre în toată țara

Urmatoarea stire

”Forţele ucrainene îşi menţin poziţiile şi provoacă inamicului pierderi semnificative”

Stiri pe aceeasi tema