FCC UAV Arad a rezistat doar trei sferturi cu SepsiARAD. FCC Baschet UAV Arad a pierdut cu 67-92 (19-19, 19-21, 14-22, 15-30) acas─â, ├«ntr-o sal─â plin─â ╚Öi o atmosfer─â foarte frumoas─â, cu Sepsi SIC Sf├óntu Gheorghe, ├«n etapa a 11-a din Liga Na╚Ťional─â de Baschet Feminin. Ar─âdencele au condus la ╚Öapte puncte la jum─âtatea sfertului secund, dar n-au rezistat ├«n a doua repriz─â. Trei ÔÇ×galben-albastreÔÇŁ au fost eliminate pe parcursul partidei, care a avut o brigad─â cu prea pu╚Ťin─â experien╚Ť─â pentru un astfel de derby, iar banca mai valoroas─â a lui Sepsi a f─âcut ca de╚Ťin─âtoarea titlului s─â se impun─â la o diferen╚Ť─â mare.

Bulj a ├«nceput partida cu Akathiotou, Hadzovic, Racic, Ciotir ╚Öi Madden, iar Mikes a replicat cu Godri P─âr─âu, Ghizil─â, Hristova, Cave ╚Öi Mununga. Oaspetele au ├«nceput mai bine, distan╚Ť├óndu-se la opt puncte, dar ar─âdencele au revenit ╚Öi la prima pauz─â scorul a fost egal, 19-19.

De╚Öi au avut mari probleme la recuperare, gazdele au jucat mai bine ├«n sfertul secund, au ridicat publicul ├«n picioare cu co╚Öurile reu╚Öite ╚Öi aveau 31-24 la jum─âtatea perioadei de joc. Sepsi a revenit dup─â time-out, iar la vestiare s-a mers cu 38-40. Banca ar─âdean─â a cerut ├«n mai multe r├ónduri pa╚Öi la ac╚Ťiunile adversarelor, nesanc╚Ťiona╚Ťi, ╚Öi nervozitatea a crescut.

Repriza secundă a început cu probleme în atac pentru FCC UAV, care a înscris doar două puncte în aproape patru minute, iar scorul devenea 40-48. Sepsi s-a dus la plus zece, arădencele s-au apropiat la patru lungimi după tripla lui Georgieva, dar au urmat alte trei minute fără coș pentru FCC UAV, inclusiv cu libere ratate, și scorul ultimei pauze a fost 52-62.

Nervozitate și cădere pe final

Baptiste a ie╚Öit cu cinci faulturi ├«n ultimul minut din sfertul trei, iar Hadzovic, mai nervoas─â ca ├«n alte d─â╚Ťi, a fost descalificat─â dup─â tehnicul pe care l-a primit ├«n minutul 29, c├ónd s-a ├«mpins cu Mununga, ╚Öi antisportivul din minutul 33. ├Än acela╚Öi minut a ie╚Öit ╚Öi Georgieva cu 5 gre╚Öeli personale.

Sepsi a for╚Ťat, profit├ónd c─â are dubluri de valori apropiate pe posturi, ╚Öi s-a distan╚Ťat. S-a ├«ncheiat 67-92 ╚Öi FCC Baschet UAV Arad sufer─â prima ├«nfr├óngere intern─â ├«n acest sezon. Nervii ╚Öi protestele au continuat p├ón─â spre final. Cu aceast─â victorie la scor, ÔÇ×alb-verzileÔÇŁ au luat o op╚Ťiune important─â pentru prima pozi╚Ťie ├«n sezonul regular.

Gazdele au ratat nepermis de mult de la linia de fault, transform├ónd doar 11 din cele 22 de libere de care au beneficiat, fa╚Ť─â de 19/25 c├ót au avut vizitatoarele. Ambele echipe au avut o zi proast─â la ╚Öuturile de la distan╚Ť─â, cu 4/16 ├«n dreptul ÔÇ×galben-albastrelorÔÇŁ ╚Öi 3/17 la Sepsi.

Campioana a f─âcut diferen╚Ťa din semicerc, cu 32/51 la dou─â puncte, fa╚Ť─â de 22/45. Au fost mari probleme ├«n tab─âra ar─âdean─â la recuper─âri, av├ónd doar 30 fa╚Ť─â de 49.

Marcatoare

Pentru FCC Baschet UAV Arad au înscris: Baptiste 18 puncte, Akathiotou 17, Hadzovic 11, Madden 10 puncte (în double-double cu 12 recuperări), Georgieva 6 puncte și Racic 5. Au mai jucat Ciotir, Fleșer și Mîrne-Nagy.

La Sepsi au marcat: Mununga 20 de puncte (double-double cu 14 recuperări), Jespersen 20 de puncte, Cave 19, Hristova 11, Jones 10, Godri Părău 9 și Ghizilă 3 puncte.

Dup─â prima ├«nfr├óngere ├«n campionat, FCC UAV ├«ncheie anul ╚Öi turul pe locul secund, cu 19 puncte, la unul de liderul Sepsi SIC. Ar─âdencele au dou─â puncte ├«n fa╚Ťa primelor urm─âritoare. Urmeaz─â o scurt─â pauz─â pentru ÔÇ×galben-albastreÔÇŁ, care vor ├«ncepe returul ├«n a doua s─âpt─âm├ón─â din anul urm─âtor, acas─â, cu CSM T├órgovi╚Öte, dup─â care vor avea multe deplas─âri.

Citeste continuarea pe www.aradon.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema