Fasole cu afumătură, gulaș sau borș de pește, printre delicatesele servite în livada cu migdali din Constanţa. Nu au lipsit nici pâinea pe vatră şi scovergile bunicii


Musafirii au fost primiţi cu ceaunele pline cu cele mai gustoase mâncăruri: fasole cu afumătură, gulaș, pilaf cu pui sau borș de pește.

Pavel – bucătar: Este o reţetă de gulaş reinterpretat. Gulaşul iniţial este doar din vită.

Reporter: Care e secetul gulaşului?

Pavel – bucătar: Făcut încet la foc lent.

Reporter: Câte ore durează?

Pavel – bucătar: Aproximativ 4-5 ore un gulaş bun, la ceaun, în cantitatea aceasta.

De departe, cel mai căutat fel de mâncare a fost tradiționala fasole cu afumătură.

Tinu – bucătar: La fasolică este muşchiul de porc, afumat, din cozi şi coastă afumată, tradiţionala fasole, de la noi, că în Dobrogea nu ne putem plânge de aşa ceva şi în rest ardei, roşii, ceapă.

Turist: Am mâncat fasolea şi acum mă duc să iau şi gulaş. A fost superb. 

Și pentru că este sezoul mustului, nu a lipsit nici licoarea dulce, din cei mai buni struguri dobrogeni.

​Turist: Strugurii se dau prin zdrobitor, într-un vas se storc strugurii, se adună mustul, zeama se lasă puţin la decantat şi apoi cu polonicul luam si punem in pahar şi gustăm direct. Natural, făcut pe loc.

Copiii s-au putut juca în labirintul de paie, s-au dat cu tiroliana şi au putut admira animalele de la fermă.

Mamă: La oraş e cam greu ca un copil să cunoască ceea ce înseamnă viaţa la ţară şi ceea ce înseamnă să mângâie un iepuraş, o căpriţă sau să hrăneşti un cal. 

Și pentru a duce tradiția mai departe, un sportiv i-a inițiat pe copii în tainele jocului de oină, sportul nostru naţional.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

“Bulă, calitățile tale sunt: A, C, D, E, F, G, B”

Urmatoarea stire

Cum a fost omorât Tudor Vladimirescu și cine l-a trădat? Interviu cu istoricul Tudor Dinu

Stiri pe aceeasi tema