Fără vot pentru Schengen la Consiliul JAI. România aşteaptă decizia Olandei pentru aderarea BulgarieiAustria se împotriveşte extinderii spaţiului Schengen şi aderării României şi Bulgariei. Pe de altă parte, Olanda, deşi anul trecut a spus da pentru România, a spus nu pentru Bulgaria, cele două ţări fiind împreună la vot pe agenda JAI. Nu puteau intra astăzi pentru un nou vot, la un an distanţă, pentru că aveau aceste două impedimente.

Sunt speranţe, spuneau premierul Ciolacu, dar şi ministrul de Interne Predoiu, că ar putea fi organizat un Consiliu extraordinar al miniştrilor de Interne spre finalul acestei luni, după ce va fi fost format noul guvern în Olanda şi dacă Austria îşi schimbă poziţia.

Se poartă în continuare discuţii la nivel diplomatic, pe toate căile, pentru ca spaţiul Schenge să fie extins cu România şi Bulgaria, pentru cele două ţări îndeplinesc condiţiile, cel puţin Bucureştiul, de multă vreme. Astăzi se trec în revistă progresele făcute de Bulgaria şi se vorbeşte şi despre pactul de migraţie, un…

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema