Familia regală a României a fost colindată de dubașii de la Săvârșin. Majestatea Sa Margareta i-a servit cu ceai și cozonac VIDEODuminica, 25 Decembrie 2022, ora 22:51

756 citiri

Familia regală a României a fost colindată în Ajunul Crăciunului, de dubașii de la Săvârșin.

Porțile castelului de la Săvârșin s-au deschis, în Ajun, pentru ceata de dubași, dar și pentru sutele de oameni veniți să fie martori ai acestui obicei. Dubașii de la Săvârșin sunt cei mai cunoscuți colindători din vestul țării, fiind primiți de Familia Regală la castel în fiecare an în care familia a fost aici, potrivit aradon.ro.

„De când se lasă postul Crăciunului, începem pregătirile pentru a merge cu duba. Din 24, din ajun, până în a doua zi de Crăciun, mergem la colindă”, spune unul dintre dubași, scrie sursa citată.

Aceștia pleacă la colindat de la biserica din sat.

Curtea castelului de la Săvârșin s-a umplut de sute de admiratori ai Familiei Regale, sau curioși să vadă obiceiul colindatului cu dubele.

„Sunt a cincea oară aici. Ne plac obiceiurile, respectăm Familia Regală și, indiferent de vreme, venim aici an de an”, spune o vizitatoare.

După ce au terminat urările tradiționale, dubașii au fost serviți de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, cu ceai cald și cozonac.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Accident teribil în Râmnicu Vâlcea. Trei victime, toate în stare CRITICĂ

Urmatoarea stire

Trei persoane grav rănite într-un accident produs pe un bulevard din Râmnicu Vâlcea

Stiri pe aceeasi tema