Faimoșii Antonio și Michaell Passareli, alternative la masa clasică de Paște! Rețeta delicioasă care cucerește orice invitat


Celebri bucătari, tată și fiu, care lucrează în echipă, Antonio și Michaell Passareli, ne-au împărtășit câteva idei de a înlocui carnea de miel și cozonacul tradițional cu alte produse care pot sta foarte bine pe masa de Paște. Click! îți prezintă în continuare aceste idei.

Antonio și Michael Passarelli ne dau alternative de Paște/ foto TV Paprika

I-am rugat pe cei doi Chefi Passarelli să ne împărtășească câteva secrete cu care am putea să înlocuim carnea de miel și cozonacul.

„Este tradiție să mănânci miel de Paște și italienii îl preferă pe masa de Paște. Dar dacă nu-ți place, atunci poți înlocui cu carne de vită sau curcan”, ne-a spus Antonio Passarelli.

Antonio Passarelli foto Paprika

Antonio Passarelli foto Paprika

La rândul sau, Michaell ne-a povestit și el cu ce se poate înlocui atât mielul, cât și ouăle de găină și celebrul cozonac.

„Trebuie să mergem tot pe tradițional și să vedem ce se regăsește afară, care sunt opțiunile și tradițiile lor. De exemplu, poți înlocui mielul cu iepure, sunt zone din Italia unde se face iepure de Paște, nu se folosește miel.

Putem înlocui ouăle cu cele de prepeliță sau le putem folosi în niște chiftele, cum se face în Belgia. Sau putem prepara sparangel, dacă vrem să mergem pe o zonă mai sănătoasă, în care poți să ai un meniu bazat pe legume, dacă ești și vegetarian.

Michael Passarelli, în bucatarie/ foto Paprika

Michael Passarelli, în bucatarie/ foto Paprika

Poți înlocui mielul cu o ruladă de curcan cu spanac sau simplă. Se poate pune alături și un platou de brânzeturi, de mai multe sortimente. Iar cozonacul se poate înlocui cu o pască, tartă cu urdă sau ciocolată, cu portocale confiate. Fiecare după cum dorește poate avea o masă specială de Paște”, ne-a spus și Michaell Passarelli.

Două alternative pentru masa de Paște

Iepure la tavă

Ingrediente: 500 – 600 grame carne de iepure, sare, condimente – piper, cimbru, usturoi, 50 ml vin, o lingură ulei, puțină apă

Mod de preparare: Se pune carnea de iepure cu sare, cimbru, piper. Se adaugă și 3 căței de usturoi, pe care îi adăugăm în tavă, deasupra cărnii de iepure. Peste carne se mai pune o lingură de ulei apoi adăugăm puțină apă în tavă, 100 ml cel mult. Acoperim…

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema