Facturile la energie electrică ar putea fi mai mici cu aproape 420 de lei. Ce trebuie să faceți?Electrocasnicele consumă chiar și atunci când sunt închise, dar cu toate acestea, obișnuim să le lăsăm în priză în permanență. Factura anuală ar putea fi mai mică cu aproximativ 420 de lei, dacă aparatura ar fi oprită de tot și folosită doar la nevoie.
O analiză recentă a unei companii de electricitate arată ca aparatele lăsate în modul stand-by consumă între 40-70% din energia pe care o folosesc în timpul funcționarii.

Levente Varvedo – specialist în energie regenerabilă: În mod normal, orice consumator de energie electrică, și dacă e un simplu bec, are un consum oarecare de energie electrică. Kwh la ora actuală este undeva situat între 80 de bani și un leu 20, un leu 30. Dacă ar fi să luam un televizor și plecăm de acasă și mergem la serviciu și îl scoatem din priza, folosim doar 2-3 ore pe zi, îl lăsăm în priza, asta înseamnă foarte brut calculat într-un an o economie de 10 lei. Poate este mai greu să fim atenți să scoatem din priză.

Continuare pe digi24.ro

Citeste continuarea pe www.money.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cum recomandă României Banca Mondială să rezolve problema pensiilor speciale. Guvernul Nicolae Ciucă ar fi ales deja / Comisia Europeană cere să se intervină și la veniturile magistraților și militarilor

Urmatoarea stire

Google a Lansat o Noua Actualizare pentru Aplicatia oferita pe Telefoane si Tablete

Stiri pe aceeasi tema