Faci cumpărături la supermarket si mai şi primeşti bani de la casă! De când se aplică măsuraProducătorii de băuturi pot semna contractele cu ReturRO pentru returnarea ambalajelor. Din 30 noiembrie 2023, clienții vor plăti o garanţie de 50 de bani pentru o băutură îmbuteliată.

Producătorii de băuturi care se încadrează în normele Sistemului Garanţie-Returnare (SGR) pot semna, începând de miercuri, contractele de prestări servicii cu RetuRO în platforma dedicată, se arată într-un comunicat al administratorului de sistem transmis miercuri Agerpres.

Contractele de prestări servicii pot fi accesate în contul de utilizator de către toţi producătorii de băuturi din categoriile apă îmbuteliată, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase, care pun pe piaţă ambalaje primare nereutilizabile din plastic, aluminiu sau sticlă, cu dimensiuni între 0,1 litri şi 3 litri, care au finalizat înregistrarea pe www.returosgr.ro.

Documentul poate fi accesat din contul de utilizator, la secţiunea “Producător/ Documente şi Contracte”, iar mai multe detalii privind semnarea contractului sunt disponibile în platformă, accesând secţiunea “Profilul meu/Tutoriale video şi ghiduri utilizatori/Semnare contract”.

Înregistrarea în baza de date a Sistemului de Garanţie-Returnare şi semnarea contractelor cu administratorul sistemului reprezintă o obligaţie legală conform Hotărârii de Guvern nr. 1074/2021.

Românii vor fi obligați să plătească o garanție de 50 de bani pentru ambalajele din sticlă, plastic sau metal. Suma poate fi restituită consumatorilor care le returnează
“Companiile vizate pentru înregistrare sunt producătorii şi importatorii de băuturi, dar şi companiile care comercializează băuturi către consumatorii finali, inclusiv magazinele online, operatorii care vând prin intermediul automatelor, industria HoReCa, dar şi cei care comercializează aceste produse ca şi gamă complementară (ex. librării, magazine de electrocasnice şi electronice etc). Toţi operatorii economici care încă se află în etape intermediare sunt încurajaţi să finalizeze cât mai repede procesul de înregistrare pe platforma www.returosgr.ro, acesta fiind o condiţie legală obligatorie pentru desfăşurarea, în continuare, a activităţii comerciale. Hotărârea de Guvern care reglementează funcţionarea Sistemului Garanţie Returnare prevede sancţiuni pentru producătorii şi comercianţi care nu vor fi înregistraţi în platforma informatică. Sistemul Garanţie Returnare este unul dintre cele mai ample şi de impact proiecte de mediu pe care le va implementa România, în următorii ani”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii RetuRO Sistem Garanţie-Returnare menţionează că, pe toată perioada înscrierii, se oferă asistenţă prin call-center, la numărul de telefon: 021/2070009. Accesul la un operator este disponibil de luni până vineri între orele 9:00 – 18:00, cu excepţia sărbătorilor legale.

Până în prezent, în platforma RetuRO s-au…

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema