Fabrica din România care a intrat în insolvență. Produsele adorate de oameni care vor dispăreaO fabrică din România a intrat în insolvență. Era unică la noi în țară, având în portofoliu peste 300 de rețete proprii, una dintre ele fiind premiată. Specialiștii au explicat care este singura soluție pentru salvarea ei.

O fabrică din România a intrat în insolvență

Instanța a aprobat joi, 30 martie 2023, intrarea în insolvență a Galactic, singura fabrică de ciocolată din România, cu o activitate de peste 25 de ani și care avea în portofoliu nu mai puțin de 300 de rețete proprii.

În ultimii ani, compania a început să se confrunte cu tot mai multe probleme, conducerea fiind nevoită să ia măsuri drastice în încercarea de a salva fabrica.

„Anul trecut a fost dramatic. O parte a anului nu am avut acces la materii prime, pentru că nu se puteau importa, apoi am primit o lovitură semnificativă din partea marilor retaileri – noi desfacem produsele la toți marii retaileri din țară – care au refuzat orice majorare de preț, deși costurile de producție s-au majorat semnificativ, de la zahăr, ulei vegetal, la combustibili, utilități ș.a.m.d.”, a declarat administratorul Liviu Fagi, pentru 2M News.

Te-ar putea interesa și: O nouă fabrică importantă în România. Angajările vor curge pe bandă rulantă

Ce spun specialiștii care se vor ocupa de redresarea societății

După intrarea în insolvență a fabricii, Eurosmart SPRL a fost desemnat să gestioneze procesul de redresare a societății.

„Astăzi s-a aprobat în instanță faptul că singura fabrică românească de ciocolată, Galactic din Baia Mare, intră în insolvență” – a informat, joi, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, compania Eurosmart SPRL, desemnată să gestioneze redresarea fabricii.

„Pentru compania Food Land Galactic şi pentru brandul Galactic, reorganizarea judiciară este cea mai bună opţiune, societatea având posibilitatea de a depăşi impasul în care se află şi de a beneficia de protecţia şi avantajele oferite de procedura insolvenţei. Astfel, societatea va putea duce mai departe povestea brandului românesc creat cu pasiune şi consolidat în toţi anii de funcţionare”, a afirmat Mihaela Bocea, managing partner Eurosmart.

Brandul Galactic avea peste 80 de sortimente de produse din ciocolată. În perioada de glorie, de pe porțile Galactic din Baia Mare ieșeau în jur de două mii de tone de ciocolată într-un singur an.

În catalogul fabricii apăreau Spria – cu o rețetă care include ingrediente locale: nucă, mac, miere, alune de pădure -, Real Chocolate, CORA, Profi, Aro, Nr. 1, Sonata, Americana, pralinele Silvoriu și ciocolata Galactic, care a fost distinsă cu medalia „Marca de Aur“ la Salonul Național al Dulciurilor patronat de Uniunea Generală a Industriașilor din România.

Te-ar putea interesa și: Fabrica din România care a cerut insolvența după 20 de ani. Ar putea dispărea definitiv

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

STUDIU. Până în anul 2100 vor mai rămâne în viață foarte puțini oameni

Urmatoarea stire

Doi bărbați au atacat cu spray lacrimogen agentul de pază dintr-un supermarket

Stiri pe aceeasi tema