Extinderea coridorului sudic al gazelor, discutată în Statele Unite. Ce beneficii va aduce EuropeiExtinderea Coridorului sudic al gazelor (SGC), prin care gazele din regiunea Mării Caspice curg către Europa, a fost printre subiectele discutate la o conferință pe tema securității în regiunea Mării Negre, organizată de Centrul de Politică Caspică, a raportat Trend.

Conferința a subliniat că trei ani de acțiune și planificare concertată au dus la schimbări semnificative, inclusiv apariția Turciei ca furnizor regional de gaze prin acorduri cu Bulgaria, România, Ungaria și Moldova. În plus, s-au înregistrat progrese semnificative în extinderea infrastructurii de import de gaze naturale a Turciei, facilitând livrarea de gaze către Europa prin Coridorul sudic al gazelor. Discuțiile au vizat și posibilitatea creșterii alimentării cu gaze prin acest coridor.

În cadrul conferinței s-a subliniat importanța implementării integrale a Coridorului sudic al gazelor. Partenerii sunt implicați activ în eforturile de a dubla…

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema