Explozie, urmată de un incendiu devastator la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul roşu de intervenţieExplozie, urmată de un incendiu devastator la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul roşu de intervenţie. Iată detaliile!

Explozie, urmată de un incendiu devastator la rafinăria Petromidia

Miercuri, o explozie devastatoare a avut loc la rafinăria Petromidia din județul Constanța, urmată imediat de un incendiu masiv. Martorii din zona Constanța au relatat că au auzit un zgomot puternic, asemănător unei explozii. Fumul gros se putea vedea de la distanță, chiar și de pe plaja de la Năvodari.

Incendiul a avut loc la instalația de distilare a motorinei din cadrul rafinăriei Petromidia. Autoritățile au solicitat intervenția pompierilor din zonă, chemând și forțe suplimentare din Călărași, Ialomița, Tulcea și București-Ilfov. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Constanța, incendiul a generat o cantitate semnificativă de fum, iar Planul Roșu de Intervenție a fost activat pentru a gestiona eficient situația de urgență.

În momentul producerii exploziei urmate de incendiu, muncitorii aflați la locul de muncă au fost evacuați în siguranță. Cu toate acestea, cauza exactă a izbucnirii incendiului nu este încă cunoscută, iar autoritățile investighează acest aspect.

Pentru a face față incendiului, la fața locului au intervenit nouă autospeciale de stingere, cinci mașini SMURD și trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean. De asemenea, au fost solicitate cinci autospeciale de stingere CL (chimică-lichidă) și TL (turn și scară lungă). Misiunea de stingere este în desfășurare, iar autoritățile depun toate eforturile pentru a limita extinderea incendiului și a proteja viața și bunurile.

Pe lângă impactul asupra rafinăriei și a personalului său, există îngrijorări cu privire la posibilele efecte asupra mediului înconjurător. Agenția pentru Protecția Mediului a anunțat că va trimite probe de aer la laborator pentru a fi analizate și a se determina dacă fumul emis conține substanțe toxice.

„Incendiul se manifestă cu degajări mari de fum, iar pentru gestionarea cu eficiență a misiunii de stingere, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Totodată, la nivelul județului Constanța a fost crescută capacitatea operațională, prin suplimentarea personalului de serviciu cu cel aflat în turele libere. 

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din ordinul inspectorului general al IGSU, forțele  din teren vor fi suplimentate cu 5 autospeciale de stingere, respectiv 2 din județul Călărași, 2 din județul Ialomița și 1 din județul Tulcea.

Misiunea este în dinamică”, informează ISU Constanţa.

Sursa foto: Antena3 CNN

Nu este primul incident de la rafinăria Petromidia

Acest incident nu este primul de o asemenea gravitate înregistrat la rafinăria Petromidia în ultima perioadă. În a doua jumătate a lunii mai, două persoane au căzut într-un bazin, soldându-se cu decesul…

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema