Explozie la o navă de la șantierul Midia, soldată cu mai multe victime


O explozie s-a produs, vineri, la o navă aflată în Şantierul Naval Midia, trei persoane fiind rănite.

Se pare că incidentul a fost provocat de o acumulare de gaze și a avut loc în timp ce se efectuau reparații la o navă. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a transmis că pompierii au fost anunţaţi de producerea unei explozii la o navă aflată în reparaţii la Şantierul Naval Midia. 

În urma deflagraţiei, trei persoane au fost rănite, suferind arsuri, două dintre ele la nivelul feței.

ISU Dobrogea a precizat că, în urma evaluării medicale a celor trei persoane, una singură a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, pentru îngrijiri medicale, cu arsuri şi conştientă.

”S-a confirmat că a avut loc o explozie, neurmată de incendiu, într-adevăr, şi trei persoane care au fost implicate sau au fost prezente la momentul în care a avut loc explozia.

Nava era ancorată la doc, se executau reparaţii, motiv pentru care a şi avut loc explozia, a fost vorba de o acumulare de gaze care s-au aprins. O persoană a fost transportată la spital, fiind vorba de două de cetăţenie română, una din echipajul navei”, a precizat Alexandru Costache, şef centru operaţional la ISU Constanţa.

Celelalte două persoane au fost monitorizate şi nu au prezentat răni sau alte probleme medicale, refuzând transportul la spital.

”În momentul de faţă se execută măsurători de către echipajele specializate pentru a verifica în totalitate dacă mai există riscuri sau nu. Nava este, din câte am observat eu, de generaţie mai veche (…) Nu este afectată decât sala motoare, acolo unde a avut loc explozia”, a menţionat Costache.

Autoritatea Navală Română a transmis că nava de transport mărfuri generale, sub pavilion Sierra Leone, se afla pentru reparaţii în Şantierul Naval Midia.

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema