Executivul va aproba un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe


Executivul urmeaz─â s─â aprobe ├«n ┼čedin┼úa de joi un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonan┼úe.

Prin proiectul de lege sunt stabilite domeniile ├«n care Guvernul va putea emite ordonan┼úe pe perioada vacan┼úei parlamentare din perioada iulie-august, ┼či anume: Finan┼úe ┼či Economie; Dezvoltare, Lucr─âri Publice ┼či Administra┼úie; Afaceri Interne; S─ân─âtate; Transporturi ┼či Infrastructur─â; Sport; Cultur─â; Cercetare; Investi┼úii ┼či Proiecte Europene; Prorogarea sau modificarea unor termene prev─âzute ├«n acte normative cu putere de lege.

Guvernul va aproba, printr-o hot─âr├óre, cifrele de ┼čcolarizare pentru ├«nv─â┼ú─âm├óntul preuniversitar de stat ┼či pentru ├«nv─â┼ú─âm├óntul superior de stat ├«n anul ┼čcolar/universitar 2023-2024.

Vor fi aprobate, prin hot─âr├óri, ┼či dou─â scheme de ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sus┼úinere a produc┼úiei de usturoi ┼či, respectiv, pentru aplicarea programului de sus┼úinere a produc┼úiei de cartof de consum, ├«n anul 2023.

Astfel, prin schema propus─â, ├«n anul 2023, pentru sus┼úinerea produc┼úiei de usturoi se stabile┼čte un cuantum de 3.000 euro/ha cultivat cu usturoi, suprafa┼úa minim─â eligibil─â fiind de 0,3 ha. Calculul sprijinului se face propor┼úional cu suprafa┼úa de pe care s-a ob┼úinut o cantitate minim─â de 3.000 kg/haÔÇŁ, se arat─â ├«n nota de fundamentare.

Totodată, pentru susţinerea producţiei de cartof de consum s-a propus un cuantum de 200 euro/ha, suprafaţa minimă eligibilă fiind de 0,3 ha. Calculul sprijinului se face proporţional cu suprafaţa efectiv cultivată cu cartof de consum de pe care s-a obţinut o cantitate minimă de 15 t/ha cartof de consum.

Executivul va aproba ┼či un proiect de hot─âr├óre privind desemnarea, organizarea ┼či opera┼úionalizarea Autorit─â┼úii Competente pentru Serviciul Public Reglementat, ├«n Rom├ónia.

Printr-o altă hotărâre, va fi aprobată plata contribuţiei financiare voluntare a României la bugetul Secretariatului Consiliului Cooperării Regionale pentru anul 2023.

├Än ┼čedin┼úa de guvern vor fi aproba┼úi ┼či indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investi┼úii care vizeaz─â construirea unui patinoar artificial ├«n municipiul Sf├óntu Gheorghe (jude┼úul Covasna). Valoarea total─â a investi┼úiei este de 314.731.000 de lei, iar durata de execu┼úie a fost fixat─â la 24 de luni.

Pe agenda ┼čedin┼úei Executivului figureaz─â ┼či un memorandum av├ónd ca tem─â crearea premiselor necesare lans─ârii ghidurilor de finan┼úare pentru: investi┼úii de mic─â amploare ├«n infrastructura public─â a spitalelor mici, or─â┼čene┼čti ┼či municipale din Prioritatea 2 ÔÇô Servicii de reabilitare, palia┼úie ┼či spitaliz─âri pentru boli cronice adaptate fenomenului demografic de ├«mb─âtr├ónire a popula┼úiei, impactului dizabilit─â┼úii ┼či profilului de morbiditate; investi┼úii ├«n infrastructuri spitalice┼čti noi (spitale jude┼úene/jude┼úene de urgen┼ú─â ┼či monospecialitate) din Prioritatea 4 ÔÇô Investi┼úii ├«n…

Citeste continuarea pe hunedoaralibera.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema