Eurodeputatul Daniel Buda prezint─â subiectele de interes din Parlamentul European

Eurodeputatul Daniel Buda a prezentat pe pagina sa de Facebook a doua parte a subiectelor care vor fi dezbătute în acest an în Parlamentul European.

ÔÇ×Fiecare an vine cu noi provoc─âri dar ╚Öi cu noi oportunit─â╚Ťi, fie de a trata mai bine problemele cu care ne-am confruntat ├«n ultimii ani, fie de a veni cu m─âsuri de preven╚Ťie ├«mpotriva poten╚Ťialelor pericole. Agenda Parlamentului European pe anul 2023 prevede subiecte cheie, de la energia din surse regenerabile, migra╚Ťie, la securitatea online, drepturile lucr─âtorilor.

Revin astăzi cu a doua parte a listei ce cuprinde câteva dintre subiectele cheie ce vor fi dezbătute de-a lungul anului în Parlamentul European:

5 Energie
Atingerea neutralit─â╚Ťii climatice p├ón─â ├«n 2050 ╚Öi crearea unei mari independen╚Ťe energetice sunt obiective cheie ale Parlamentului European. UE urm─âre╚Öte s─â creasc─â ponderea energiei din surse regenerabile ├«n consumul final brut de energie la 40 % p├ón─â ├«n 2030, pentru a-╚Öi atinge obiectivul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de ser─â. Parlamentul va lucra, de asemenea, la obiective mai ambi╚Ťioase de reducere a consumului de energie la nivelul UE.

6 Economia circular─â
Din punct de vedere al tranzi╚Ťiei c─âtre o economie circular─â, Parlamentul va lucra la noi cerin╚Ťe ├«n materie de proiectare ecologic─â pentru anumite grupuri de produse, precum paratele de buc─ât─ârie, calculatoarele ╚Öi serverele, motoarele electrice ╚Öi pneurile, pentru a le face mai durabile, mai reutilizabile ╚Öi mai pu╚Ťin d─âun─âtoare pentru mediu. Deputa╚Ťii vor lucra, de asemenea, la obiectivele UE de reducere a risipei de alimente, precum ╚Öi la o nou─â strategie pentru a face textilele mai reutilizabile ╚Öi mai reciclabile, pentru a aborda problema de╚Öeurilor textile.

7 Drepturile lucr─âtorilor
La ├«nceputul acestui an, ├«n Parlamentul European se vor discuta noi norme pentru ├«mbun─ât─â╚Ťirea condi╚Ťiilor de munc─â ale persoanelor care lucreaz─â prin intermediul platformelor digitale de munc─â din UE. ├Än prezent, legisla╚Ťia UE ├«n domeniul muncii nu protejeaz─â drepturile lucr─âtorilor pe platforme.

8 Sp─âlarea banilor
Parlamentul va lucra, de asemenea, la noi norme de combatere a sp─âl─ârii banilor ╚Öi a finan╚Ť─ârii terorismului.

Parlamentul va invita totodat─â tinerii la evenimentul european pentru tineret de la Strasbourg ╚Öi online, ├«n perioada 9-10 iunie 2023, pentru a crea ╚Öi a participa la modelarea viitorului Europei.ÔÇŁ

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Scade num─ârul autoriza╚Ťiilor de construire pentru cl─âdiri

Urmatoarea stire

Eugen Tomac, despre Schengen

Stiri pe aceeasi tema

Rusia ├«┼či intensific─â activitatea militar─â ├«n Mariupol / Pre┼čedintele rus Vladimir Putin ar putea folosi negocierile cu Ucraina ca acoperire pentru a re├«narma ┼či recruta solda┼úi ru┼či, spune ministrul britanic de Externe / Marina ucrainean─â a reperat opt nave de r─âzboi ruse┼čti ├«n misiune de lupt─â ├«n Marea Neagr─â

Anun┼úul a fost f─âcut de ministrul Agriculturii din Ucraina, Mykola Solsky, care a spus ├«ns─â c─â nu se…