Euro, aproape de paritate cu dolarul american

  • Moneda Euro a pierdut 10% fa╚Ť─â de dolar ├«n acest an ╚Öi a atins noi minime ale ultimilor ╚Öapte ani ├«n raport cu francul elve╚Ťian ╚Öi a sc─âzut fa╚Ť─â de lira sterlin─â ╚Öi yen.
  • Economi╚Ötii se a╚Öteapt─â ca zona euro s─â intre ├«n recesiune mai repede dec├ót alte pie╚Ťe monetare.
  • Banca Central─â European─â (BCE) se lupt─â deja cu o infla╚Ťie record, deoarece o moned─â slab─â alimenteaz─â pre╚Ťurile de import.

Anali╚Ötii prezic c─â moneda unic─â Euro, care mar╚Ťi a atins cel mai slab nivel din 2002, va sc─âdea ├«n cur├ónd la paritate.

O avalan╚Ö─â de dolari, pe m─âsur─â ce riscurile de recesiune global─â se amplific─â, a l─âsat alte valute afectate, iar euro a fost c─âlcat ├«n picioare mai mult dec├ót majoritatea, ├«n timp ce cre╚Öterea pre╚Ťurilor la gazele europene agraveaz─â temerile legate de cre╚Öterea economic─â.

Euro este considerat deosebit de vulnerabil, av├ónd ├«n vedere dependen╚Ťa mare a Germaniei, Italiei ╚Öi a altor state membre de gazul rusesc, precum ╚Öi temerile c─â major─ârile considerabile ale ratelor B─âncii Centrale Europene ar putea reaprinde o nou─â criz─â a datoriilor din zona euro.

Euro a pierdut 10% fa╚Ť─â de dolar ├«n acest an ╚Öi, la 1,0238 dolari, este aproape de punctul de paritate crucial din punct de vedere psihologic, pe care l-a v─âzut ultima dat─â la mijlocul anului 2002, c├ónd avea doar trei ani.

CUrsul Euro ÔÇô ├«nc─â o provocare pentru Banca Central─â European─â

De asemenea, a atins noi minime ale ultimilor ╚Öapte ani ├«n raport cu francul elve╚Ťian ╚Öi a sc─âzut fa╚Ť─â de lira sterlin─â ╚Öi yen, dar pu╚Ťini observatori sunt dispu╚Öi s─â spun─â c─â a atins ├«nc─â un minim.

Pre╚Ťurile ├«n cre╚Ötere ale gazelor ╚Öi avertismentele privind o reducere important─â a aprovizion─ârii Rusiei provoac─â ├«ngrijorarea cu privire la o criz─â energetic─â european─â major─â ├«n aceast─â iarn─â.

Economi╚Ötii se a╚Öteapt─â ca zona euro s─â intre ├«n recesiune mai repede dec├ót rivalii. Exper╚Ťii se a╚Öteapt─â ca economia euro s─â intre ├«n recesiune p├ón─â ├«n trimestrul al treilea, cu o sc─âdere total─â a PIB-ului de 1,7%.
Pr─âbu╚Öirea euro este o alt─â b─âtaie de cap pentru Banca Central─â European─â (BCE), care se lupt─â cu o infla╚Ťie record, deoarece o moned─â slab─â alimenteaz─â pre╚Ťurile de import.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Traumele de neuitat cu care Bia Khalifa a rămas din cauza tatălui ei. Ce i-a făcut în copilărie

Urmatoarea stire

Un tat─â s-a fotografiat cu c├óteva minute ├«nainte s─â moar─â ├«n avalan┼ča din Alpi. Al┼úi 7 oameni ┼či-au pierdut via┼úa

Stiri pe aceeasi tema