Eugen Tomac, despre Schengen

Foto: Facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac, lider PMP, afirmă referindu-se la demersurile pentru admiterea României în Spaîiul Schengen, că, pe 25 ianuarie, ministrul de Interne Lucian Bode e invitat la Stockholm, la o reuniune informală a Consiliului JAI şi că rămâne de văzut dacă dialogul, perseverenţa şi capacitatea de negociere a actualului guvern vor fi mai reuşite decât până acum, relatează News.ro.

”Pe 25 ianuarie, domnul Bode este invitat la Stockholm, la o reuniune informala a Consiliului JAI, ne anunţă Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene, care a convocat aceasta şedinţă. Vizita este importantă, nu avem deocamdată confirmarea participării ministrului român de Interne la evenimentul din Suedia, dar vorbim de oportunitatea pe care acesta o are de a pune în discuţie, chiar şi într-un format informal, chestiunea accesului nostru în spaţiul Schengen”, a scris Tomac pe Facebook.

El afirmă că rămâne de văzut dacă, de această dată, dialogul, perseverenţa şi capacitatea de negociere a actualului guvern vor fi mai reuşite decât până acum.

”Deci, toţi ochii spre Stockholm, acolo unde, în perioada 25-27 ianuarie, va avea loc un Consiliu JAI informal”, conchide europarlamentarul.

Reuniune informală a miniştrilor de Interne şi de Justiţie din UE. O șansă de a aduce în discuţie subiectul Schengen

Citeste continuarea pe universul.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Eurodeputatul Daniel Buda prezintă subiectele de interes din Parlamentul European

Urmatoarea stire

”Pe 24 și 25 decembrie Rusia a lovit maternități, spitale și infrastructură civilă”

Stiri pe aceeasi tema