„Eu cred că britanicii au făcut-o, nu rușii”


Gazoductele Nord Stream din Marea Baltică au fost sabotate de Marea Britanie, nu de Rusia, spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

saboteze gazoductele Nord Stream din Marea Baltică, Ion Cristoiu spune: Nu. Eu nu cred, deoarece am citit în presa română că rușii sunt la pământ, că nu au armament”, a spus eșl

Ion Cristoiu spune că Marea Britanie este țara care sabotat gazoductele din Marea Baltică.

Eu cred că numai trei state din lume o pot face: America, Marea Britanică și Rusia. După părerea mea, au făcut-o britanici. Nu cred au făcut-o americani, erau prea descoperiți. Adică au făcut-o britanici și ce îmi spune asta, occidental știu cine a făcut-o.

Dacă ai observat, tactica lor este în felul următor: Dacă observăm, ei nu zic în niciun moment concret e Rusia”, a declarat Ion Cristoiu.

Sabotaj la gazoductele Nord Stream. Cine e de vină?

Patru scurgeri de gaz din conductele Nord Stream 1 şi 2 ce leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică au fost semnalate în această săptămână în zonele economice exclusive ale Danemarcei şi Suediei.

„Aceste scurgeri cauzează riscuri pentru navigaţie şi pagube substanţiale pentru mediu. Susţinem investigaţiile aflate în desfăşurare pentru a afla originea pagubelor. Noi, ca Aliaţi, suntem angajaţi să fim pregătiţi pentru, să descurajăm şi să ne apărăm împotriva utilizării coercitive a energiei şi a altor tactici hibride de către actori statali şi non-statali. Orice atac deliberat împotriva infrastructurii esenţiale a Aliaţilor va fi întâmpinat cu un răspuns unit şi hotărât’”, a declarat șeful NATO.

Serviciul de informaţii suedez a anunţat că va prelua conducerea unei anchete pentru „sabotaj agravat” după exploziile de luni, suspectate că au provocat scurgeri de gaz din gazoductele Nord Stream în Marea Baltică.

Comisia Europeană și NATO au descris situația drept consecința unui sabotaj, fără a numi direct Rusia.

Cu doar o zi înaintea exploziilor, autoritățile norvegiene susțin că au detectat drone neidentificate în apropierea platformelor din Marea Baltică.

În iulie, marina britanică a atras atenția asupra unui submarin rusesc pe coasta Norvegiei.

În luna iunie, o navă a Rusiei a încălcat apele teritoriale daneze de două ori în apropierea insulei Bornholm, lângă locul în care s-au înregistrat fisurile gazoductului.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Putin a semnat în miez de noapte recunoașterea independenței regiunilor ocupate de Rusia în Ucraina

Urmatoarea stire

Știrile PRO TV – 28 septembrie 2022

Stiri pe aceeasi tema