Estul poate salva Vestul (I)


Dacă pe timpul sovietelor, țările din Estul Europei au fost etatizate și comunizate prin dictatul forței Uniunii Sovietice, după căderea Cortinei de fier, euro-atlantiștii le-au amăgit cu forța de seducție a prosperității și a neîngrădirii libertăților.

Astăzi, când mințile întunecate ale Occidentului prefigurează Omul Nou, atât de necanonic proiectat de comuniști, esticii își dau seama, mai repede decât occidentalii, că marxismul n-a făcut decât o pauză și reapare asemenea unui coșmar. Dacă sunt invitați, esticii pot declanșa ofensiva de revenire la tradițiile și valorile străvechi.

Creșterea costurilor vieții în UE, impunerea deciziilor samavolnice de reprimare a libertăților umane, restricțiile tot mai mari, culminate cu declanșarea războiului lumilor duc la colapsul civilizației. N-o spunem noi, e evidența istoriei!

citește și: Kompromatul Miliției plagiatelor

În timp ce europenii își văd de vacanțe, esticii, mai circumspecți la modificările de climat social, având mai dezvoltate simțurile supraviețuirii, conștientizează premisele prăbușirii culturii occidentale. Cineva spunea că o societate răsfățată începe să putrezească din interior. Abundența îi face pe occidentali impasibili la suferințele altora. Ei cer guvernelor programe de asistență tot mai mari. Lenea pare noua cultură a progresului. Între domnia lui Augustus și Claudius, peste două sute de mii de cetățeni ai Imperiului Roman primeau grâne gratis. După puțin timp, puterea Romei s-a prăbușit. Ce e ideea unui salariu minim garantat, decât o susținere trândăvelii și intrarea în paradisul plăcerilor, care au dus, istoric vorbind, la căderea tuturor imperiilor?

Logodna dintre Est și Vest pare să nu ajungă la căsătorie. Faliile se adâncesc. Liberul arbitru cade pradă ecumenismului financiar.

Țările din Est, obligate să renunțe la suveranitate

În schimbul banilor europeni și ai Marii finanțe mondiale, cancelariile occidentale au obligat tinerele democrații să adopte principiile statului de drept și să cedeze nu doar suveranitatea, ci și bunurile publice unor corporații transnaționale, în numele sfântului duh al pieței libere. 

Banca Mondială a dat mulți bani, impunând o serie de condiții de privatizare, în folosul unor entități dictate de Board-ul finanțatorilor.

Green Deal-ul solicită statelor membre ale Uniunii Europene cheltuieli imense. Agenda Verde, asociată cu renunțarea la resurse energetice ieftine, topește bruma de prosperitate, astfel încât mulți vestici se gândesc să se mute în locuri mai calde, unde facturile nu sunt copleșitoare.   

Aderarea la UE a celor opt state, foste membre ale Pactului de la Varșovia, integrarea lor în NATO au fost negociate cu mari costuri. Neavând bani de plată, li s-au luat esticilor elitele intelectuale și forța brută de muncă.

În termeni absoluți, țările…

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Vin vremuri grele. Cum ne pregătim să le trecem cu bine?

Urmatoarea stire

Neica Bode, iarăși doctor

Stiri pe aceeasi tema

Vom munci până la 70 de ani

Pensii 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat marţi, ce conţine noua lege a pensiilor. Oficialul a vorbit despre…

Ultimul cuvânt îl are premierul

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, 8 mai, că negocierile pentru rotativa guvernamentală pornesc de la respectarea protocolului…