Este prematur să mă pronunț ce funcție voi decide să ocup în viitorul ExecutivCiucă a fost întrebat, marți, după ședința BPN, ce funcție ar putea ocupa în viitorul Executiv, pentru că până acum a evitat să răspundă, și dacă va rămâne în Guvern sau va prelua șefia Senatului.

„Este prematur să mă pronunț acum ce funcție voi decide să ocup, ținând cont că, neavând finalizate negocierile asupra structurii Guvernului și modul în care se vor redistribui portofoliile, nu pot să vă spun acum dacă râmân în Guvern sau merg la Senat”, a răspuns acesta.

Întrebat, mai departe, dacă și-ar dori să rămână în Guvern, Ciucă a răspuns că „este o chestiune personală”.

Referitor la eventuala unirii alegerilor prezidențiale cu parlamentarele, liderul PNL a afirmat că va exista un acord cu varianta „care este legală și respectă și prevederile constituționale”: „Ca atare, în momentul de față, la nivelul structurilor partidului, se analizează fiecare ipoteză de comasare a alegerilor și vom intra în negocieri cu partenerii de coaliție, urmând ca specialiștii partidelor să ne prezinte forma constituțională, astfel încât să putem să optăm pentru ea, pentru că, încă o dată, să ne ducem pe tot parcursul anului cu 4 sau 5 rânduri de alegeri este o chestiune pe care nu ne-o putem permite, ținând cont de programele și proiectele guvernamentale care trebuie derulate anul viitor, de nevoia de a atrage în continuare banii europeni, de a atrage investiții, ori dacă ne înșirăm pe 8 luni cu aceste alegeri, nimic din ceea ce ar trebui să se întâmple prin programul de guvernare nu se va realiza. Atunci, opțiunea prin care să rămânem cu alegerile europarlamentare, atunci când le este timpul, sfârșitul lui mai, începutul lui Iunie, în funcție de cum se va decide și la nivelul Uniunii Europene, iar celelalte alegeri să putem să le ducem undeva într-un segment de timp cât mai redus, către finalul anului, ar fi foarte bine să acoperim toate nevoile de alegeri ale Parlamentului, alegerile locale”.

Întrebat dacă PNL va propune femei pentru funcțiile de ministru în viitorul Guvern și dacă da, câte, răspunsul lui Ciucă a fost: „este un subiect pe care l-am discutat și l-am promovat, imediat după ce am realizat că din punctul acesta de vedere nu s-a respectat acest angajament al nostru de egalitate de șansă pentru doamnele din PNL. Atunci, apreciez că este un moment în care ceea ce am vorbit trebuie să transpunem în parctică și să avem mai multe doamne în Guvernul României, în Parlamentul României. Ne-am angajat la acea treime pe care ne-am asumat-o și o asum în continuare. Cred foarte mult în capacitatea și în tot ceea ce poate să facă o doamnă sau o domnișoară care își asumă responsabilitatea unei astfel de funcții”.

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema