Erdogan revendică victoria la alegerile din Turcia. Primele declarații ale președintelui turc după votul de duminicăRecep Tayyip Erdogan și-a declarat victoria la alegerile prezidențiale din Turcia, duminică, după al doilea tur de scrutin, și susține că el și administrația sa vor fi „demni de încrederea” cetățenilor, transmite Euronews.

Erdogan revendică victoria la alegerile prezidențiale din Turcia

Cu mai puțin de 2% din voturi rămase de numărat, președintele turc în exercițiu are un scor de 52,1%, în timp ce candidatul opoziției, Kemal Kilicdaroglu, are doar 47,9%. În aceste condiții, Recep Tayyip Erdogan a revendicat deja victoria.

„Aș dori să le mulțumesc cetățenilor care au mers la urne și și-au exprimat votul. Aș dori să mulțumesc poporului nostru pentru că ne-a dat responsabilitatea de a guverna țara pentru următorii cinci ani. Vom fi demni de încrederea voastră”, a declarat Erdogan, cu al treilea mandat prezidențial la orizont.

Recep Tayyip Erdogan conduce Turcia de 20 de ani, întâi ca premier din 2003, iar apoi ca președinte din 2014, iar în 2016 a supraviețuit unei lovituri de stat, potrivit BBC.

În mandatele sale prezidențiale, Turcia s-a poziționat ca putere regională, s-a implicat în cauze islamiste și, deși este țară NATO, a încercat să joace un rol de mediator în războiul dintre Rusia și Ucraina.

În cele două decenii petrecute la putere, el a remodelat țara mai mult decât oricare alt lider după Mustafa Kemal Ataturk, cel considerat părintele republicii moderne.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema