Erdogan dă o mână de ajutor. Putin, despre posibile negocieri cu UcrainaVladimir Putin și președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, au purtat luni discuții, în cadrul unei întâlniri  care s-a desfășurat la Soci.

Liderul de la Kremlin a transmis, la sfârșitul întrevederii, că Rusia nu refuză, ba, mai mult, că nici nu a refuzat aceste negocieri privind modul în care s-ar putea pune capăt războiului din Ucraina, potrivit CNN. ”Rusia nu a refuzat niciodată negocierile şi nici acum nu refuzăm”, a susținut Putin.

Putin a spus că  Erdogan a ridicat în discuție subiectul   

”În ceea ce priveşte ofertele de mediere, nu le-am refuzat niciodată, îi suntem recunoscători preşedintelui Turciei pentru eforturile sale în această direcţie”, a declarat președintele rus.

„După cum ştim, prin medierea preşedintelui Turciei, s-a ajuns la un acord, au fost convenite proiecte de documente între delegaţiile rusă şi ucraineană, dar apoi Ucraina le-a trimis la… la fier vechi! Nimeni nu se mai întoarce la asta.

În timpul unui summit cu liderii africani veniți la Moscova pentru a discuta despre pace, Putin le-a prezentat proiectul parafat al unui tratat cu Ucraina, pregătit la Istanbul, în martie 2022.  Kievul ar fi renunţat  însă. L-au aruncat la „coşul de gunoi al istoriei”, a precizat atunci liderul rus.   

Citeste si Țarul și Sultanul s-au întâlnit la Marea Neagră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema