„Eradicarea sărăciei absolute în China este o realizare remarcabilă”


Vreme de aproape 60 de ani, Colin Mackerras, renumit sinolog australian, a vizitat China de câteva zeci de ori. Acesta a împărtășit ceea ce a văzut și a prezentat adevărata față a Chinei în lume.

În luna noiembrie 2014, Colin Mackerras s-a întâlnit cu președintele Xi Jinping, care efectua o vizită de stat în Australia. Xi a declarat în discursul său: „Profesorul Colin Mackerras a spus adevărul despre China, a construit o punte de înțelegere reciprocă și prietenie între cele două popoare”.

Colin Mackerras a călătorit aproape în toată China și a ajuns și în locurile unde Xi Jinping a locuit și muncit ca tânăr student. 

„Am fost la Yan’an de două ori. Prima dată în anul 1965, a doua oară în 2018. Viața locuitorilor din Yan’an s-a îmbunătățit puternic, iar aceștia sunt mai încrezători și mai fericiți decât înainte. Cred că eradicarea sărăciei absolute este o realizare remarcabilă”, a spus acesta.

Citeste continuarea pe curierulnational.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

“Este în mod clar genocid”

Preşedintele Volodimir Zelenski a lansat o critică violentă la ONU împotriva Moscovei, acuzată de „genocid” în Ucraina, în…