Epidemia de Covid în China: Comisia Europeană își definește un ”răspuns coordonat”

Cei 27 membri ai Uniunii Europene urmează să se reunească pentru a decide o strategie comună după încetarea în China a politicii ”zero Covid”, în condițiile în care această țară cunoaște o explozie a numărului de contaminați. Concret, Comisia europeană a convocat o reuniune pentru ”discutarea posibilelor măsuri vizând adoptarea unei poziții coordonate” a miniștrilor Sănătății ai membrilor UE în fața extinderii îngrijorătoare a epidemiei de Covid-19 în China.

Printre cei 27 membri ai UE, mai multe state și-au anunțat deja intenția de a impune reguli pentru a bloca propagarea coronavirusului. Italia a decis impunerea de teste obligatorii tuturor călătorilor ce vin din China, a anunțat Ministerul italian al Sănătății. În Belgia, primarul din Bruges, centru turistic important, dorește supravegherea intrării turiștilor chinezi, cărora li se cer certificate de vaccinat.

În Franța, președintele Emmanuel Macron a cerut guvernului măsuri adaptate protejării cetățenilor francezi. Măsuri similare a cerut domnia sa nu doar la nivel național, ci și european, a anunțat președinția de la Elysée. ”Ministerul francez al Sănătății urmărește cu mare atenție evoluția situației din China”, a comunicat ministerul citat ziarului ”Le Figaro”, declarându-se gata pentru a studia toate măsurile utile ce ar putea fi puse în aplicare legat de riscul extinderii epidemiei din China.

Citeste continuarea pe curierulnational.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

noi reguli pentru ONG-urile pro-migrație

Urmatoarea stire

Vasili Hamutovski, condamnat la închisoare și muncă forțată de regimul Lukașenko

Stiri pe aceeasi tema