Englezii n-au auzit de Țiriac, ”un mogul român al tenisului”


Cereți unui număr de 100 de oameni să numească cel mai bogat jucător de tenis din lume, trecut sau prezent, și sunt șanse să auziți răspunsuri precum Novak Djokovic, Roger Federer și Serena Williams, scrie publicația britanică Daily Star. Răspunsul corect este de fapt Ion Țiriac.

Acesta nu se laudă cu aceeași cantitate de titluri de Grand Slam ale trio-ului menționat mai sus. De fapt, cea mai bună performanță a sa a fost o înfrângere în sferturi de finală la Openul Francez din 1968. Numai că omul are foarte mulți bani, susțin eneglezii.

Atâția bani, de fapt, încât valoarea sa netă – de 1,5 miliarde de lire sterline – este de peste șapte ori mai mare decât a lui Djokovic. În 2007 a devenit primul miliardar al României.

În timp ce și-a făcut primul nume pe terenul de tenis, bărbatul de 83 de ani și-a strâns averea în afara lumii sportului, spre sfârșitul Războiului Rece.

Profitând de dispariția comunismului în patria sa, Țiriac a înființat prima bancă privată a țării, care a devenit un succes financiar uriaș. Sub Tiriac Holdings Ltd, el s-a ramificat de atunci în afaceri cu amănuntul, asigurări și companii aeriene.

Pe lângă propriul său avion privat, Țiriac este, de asemenea, considerat a fi un mare iubitor de mașini și se spune că este singura persoană din lume care are nu unul, ci două Rolls-Royce Phantom IV în colecția sa, mai scrie Daily Star.

The post Englezii n-au auzit de Țiriac, ”un mogul român al tenisului” appeared first on Cotidianul RO.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema