Emmanuel Macron denunţă un atac “odios” asupra etnicilor kurzi din Franţa“Kurzii din Franţa au fost ţinta unui atac odios în inima Parisului. Suntem cu gândurile la victime, la persoanele care luptă să supravieţuiască, la familiile lor şi la apropiaţi. Le suntem recunoscători forţelor de ordine pentru curaj”, a declarat Emmanuel Macron într-un mesaj postat pe Twitter.

Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite, una fiind în stare gravă, în atacul armat comis vineri în Paris, conform noului bilanţ raportat de autorităţi, iar la centrele etnicilor kurzi au fost aplicate măsuri suplimentare de securitate. Incidentul armat a avut loc la Centrul cultural kurd Ahmet Kaya din zona Enghien, în Arondismentul 10 al capitalei Franţei.

Presupusul autor al atacului, un individ în vârstă de 69 de ani care a fost condamnat în trecut pentru două tentative de asasinat, a fost plasat în arest preventiv pentru asasinate şi tentative de asasinare. Suspectul fusese eliberat din închisoare pe 12 decembrie şi se afla sub control judiciar. Parchetul antiterorist din Paris aşteaptă audierea suspectului pentru a putea stabili dacă acest caz intră în competenţa sa.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a indicat că este vorba de un atac xenofob. “Nu se cunosc motivaţiile exacte ale asasinului, dar în mod evident a acţionat singur. Nu este clar dacă a vrut să asasineze aceste persoane doar pentru că erau de etnie kurdă, dar este evident că a vrut să atace străini”, a declarat Gérald Darmanin.

Imediat după declaraţiile ministrului de Interne, sute de persoane au început să protesteze în faţa centrului kurd vizat de atac şi au apărut confruntări cu forţele de ordine.

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Romgaz vrea să producă hidrogen

Urmatoarea stire

Rusia ar putea trimite o capsulă pentru a salva echipajul aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Stiri pe aceeasi tema