“Elevii au dorit să facă o fotografie cu cei doi președinți”Soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, nu s-a alăturat colegilor ei care fac grevă. Carmen Iohannis a mers joi pe Bulevardul Magherul, alături de un grup de elevi, unde a așteptat delegațiile din care făceau parte președintele Klaus Iohannis și președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

”Nu am venit aici să discutăm evenimente politice, suntem aici, alături de copii să ne întâlnim cu cei doi președinți”, a declarat Carmen Iohannis, citată de turnulsfatului.ro.

Soția președintelui Klaus Iohannis este unul dintre cei 18 profi de la Liceul ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu care nu se află în grevă generală.

Carmen Iohannis a mărturisit reporterilor aflați acolo că a venit la dorința elevilor săi. ”Eu au fost cei care au dorit să facă o fotografie cu cei doi președinți”, a spus Camen Iohannis.

Sindicatele din Educație organizează, joi, un protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a susţine greva generală declanşată de la începutul săptămânii. Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a anunțat că sindicatele au refuzat oferta Guvernului și că vor continua greva generală. De la Guvern, sindicaliștii au plecat în marș, pe Calea Victoriei, spre Palatul Parlamentului.

Citește și: Greva profesorilor, ziua a 4-a. Inspectoratele încep să ceară suspendarea contractelor de muncă pentru profesorii greviști

”Am hotărât să dăm un răspuns Guvernului la oferta înaintată aseară. Chiar astăzi, miile de colegi veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât acestei oferte”, a declarat Marius Nistor, reprezentant al Federaţiei ”Spiru Haret”, în Piața Victoriei.

Potrivit sindicaliştilor, ”greva nu mai este legată în acest moment numnai de revendicări salariale”.

”Este o grevă pentru demnitate, pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţămâmt, este o grevă pentru respect”, a mai declarat liderul sindical.

Citește și: Klaus Iohannis, prima reacție pe greva profesorilor: ”Și sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc. E greu de crezut că toate revendicările vor fi satisfăcute de azi pe mâine”

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema