Efectul modernizărilor de pe Calea Dumbrăvii – Mai puține locuri de parcare

Modernizarea de pe Calea Dumbrăvii a adus și anumite minusuri, în special pentru cei care locuiesc în zona de blocuri. Mai multe locuri de parcare au fost desființate, iar colac peste pupăză municipalitatea anunță că cei care vor parca pe trotuare vor primi amendă. Primăria spune că de fapt s-au creat peste 150 de locuri de parcare și le cere locuitorilor din zonă să își parcheze mașinile în curțile caselor și în garajele proprii. 

Municipalitatea recunoaște că crearea de locuri de parcare pe Calea Dumbrăvii nu a fost o prioritate. Reprezentanții primăriei spun că ”mobilitatea smart” a fost obiectivul principal în procesul de modernizare a arterei în care s-au investit zeci de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: VIDEO FOTO Calea Dumbrăvii e gata de redeschiderea oficială – Marcajele rutiere au fost finalizate – Cum circulăm în zonă de la 1 octombrie

Asigurarea locurilor de parcare nu a fost nici o clipă pe lista de priorități . „Subliniem în primul rând că modernizarea Căii Dumbrăvii a avut ca scop promovarea mijloacelor alternative de deplasare: transportul public, deplasarea cu bicicleta pe pistele amenajate în dublu sens și cea pietonală. Promovând aceste tipuri de deplasare mai prietenoase cu mediul, am intenționat să descurajăm utilizarea mașinii personale. Prin urmare, crearea de locuri de parcare nu a fost o prioritate a proiectului, căutându-se amenajarea acestei artere pentru mobilitatea smart” spune Mirela Gligore , Șef Serviciu Comunicare Primăria Municipiului Sibiu.

 Puțin peste 150 de locuri de parcare
Primăria spune că totuși având în vedere că pe acest tronson al Căii Dumbrăvii sunt situate mai multe firme, au fost create 153 de locuri de parcare. „Locuitorii acestei străzi având la dispoziție curțile caselor, garajele proprii subterane sau supraterane pentru a-și parca autovehiculele. Înainte de lucrări, pe acest tronson nu erau marcate locuri de parcare individuale, ci zone în care se putea parca pe aliniament”, a mai transmis Mirela Gligore.

Avertisment pentru cei care parchează pe trotuar
În ceea ce privește parcarea pe trotuar, oficialii Primăriei Sibiu ne-au transmis că  aceasta nu va fi permisă, legislația în vigoare și reglementările locale interzicând acest tip de parcare. ”După recepționarea lucrărilor, Poliția Locală va aplica amenzi celor care încalcă aceste prevederi”, mai spune reprezentanta primăriei Sibiu.

 

Citeste continuarea pe www.oradesibiu.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Șeful agenției de spionaj din Rusia dă vina pe Occident pentru scurgerile de gaze din Nord Stream, dar nu spune ce dovezi are

Urmatoarea stire

CSU ASE câştigă cea mai importantă competiţie internă de şah

Stiri pe aceeasi tema