Efectele negative asupra României după respingerea aderării la SchengenDecizia privind neintrarea în spaţiul Schengen reprezintă o lovitură grea pentru economia României, însemnând astfel pierderi uriașe de bani.


In articol:


Astfel, veto-ul Austriei aduce economiei țării noastre pierderi de 10 miliarde euro anual, a spus ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Citește și: Lucian Bode: „Vom repara această imensă nedreptate făcută României”

O astfel de decizie înseamnă 10 miliarde de euro pe care economia România i-ar putea pierde prin neintrarea în Schengen şi aproximativ 1,5 miliarde de euro pe care îi plăteşte orice cetăţean sau orice companie care trebuie să tranziteze graniţele, neintrând în Schengen ”, a spus ministrul, potrivit Digi24.

„Aceste sume care ar fi trebuit să intre în bugetul României sunt necesare”

O decizie care ar fi trebuit să fie tehnică s-a transformat într-o decizie care, din punctul meu de vedere, contravine acelui principiu al solidarităţii de care de care ar trebui să dăm dovada în acest moment.

Cred că sunt nişte costuri pe care le plătim de foarte mulţi ani, pentru că, tehnic vorbind, noi am îndeplinit aceste condiţii de foarte mult timp.

Citește și: Austria nu ne lasă în Schengen

Vă daţi seama că aceste sume care ar fi trebuit să intre în bugetul României sunt necesare.
De aceea, probabil că următoarea etapă va fi să vedem cum vom face ca o parte din aceste costuri totuşi să-i să fie alocate României, pentru că economia are nevoie de aceste fonduri
”, a adăugat el.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a anunţat joi, la Bruxelles, că România şi Bulgaria nu au fost admise încă în Spaţiul Schengen.

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

CFR Infrastructură a anunțat modernizarea unei căi ferate pe care se circulă mai prost decât acum 25 de ani

Urmatoarea stire

Iohannis, despre votul în Consiliul JAI: Atitudinea regretabilă şi nejustificată a Austriei riscă să afecteze unitatea şi coeziunea europene

Stiri pe aceeasi tema