Economica.net – CEC Bank a atras 650 de milioane de lei printr-o emisiune de obligațiuni pe Bursa de la Luxemburg. În câteva săptămâni, obligațiunile vin și la BVBCEC Bank a plasat cu succes, în cursul acestei săptămâni, primele tranșe, prin intermediul unui plasament privat către investitori profesionali, în lei și euro, cu o valoare cumulată de peste 650 de milioane de lei. 

 “După 3 ani de creștere și modernizare, CEC Bank a atras cu succes finanțare privată, prin intermediul piețelor de capital. Astfel, putem continua strategia de transformare a CEC Bank într-o bancă modernă și agilă”, a declarat Bogdan Neacșu, director general al CEC Bank. 

În cadrul prospectului aprobat, CEC Bank poate emite obligațiuni de mai multe tipuri (senioare negarantate, subordonate sau obligațiuni eligibile pentru cerința minimă de fonduri proprii și pasive eligibile), în limita unui plafon de 600 milioane euro (sau echivalent în alte monede), pe perioade cuprinse între 2 și 10 ani. Banca intenționează listarea acestor instrumente la Bursa de Valori de la București, în următoarele săptămâni. 

 Plasamentul privat realizat a fost subscris de instituții și companii financiare și nefinanciare și a fost structurat pe două tranșe, după cum urmează: 
 

  • Tranșa de EUR, în valoare de 97,3 milioane EUR cu maturitate 3 ani  

  • Tranșa de RON, în valoare de 175,35 milioane RON cu maturitate 3 ani  

Obligațiunile emise sunt de tip senior nepreferențiale, iar valoarea cumulată a celor două tranșe este de 656,6 de milioane lei, cu aproximativ 11% mai mult decât ținta pe care banca o avea în vedere pentru aceasta operațiune.

Această primă emisiune inaugurală reprezintă un prim pas în pregătirea unor emisiuni mai ample, inclusiv cu participarea investitorilor internaționali, care urmează a fi lansate începând cu anul 2023 și ulterior listate pe piețe reglementate.

Raiffeisen Bank România, prin divizia de Investment Banking, a intermediat tranzacția prin care obligațiunile emise de CEC Bank au fost oferite investitorilor profesionali.

“Suntem bucuroși să putem contribui la dezvoltarea pieței de capital și a intermedierii financiare în România, dincolo de activitatea proprie de creditare. Am folosit expertiza noastră de piața de capital, recunoscută în domeniul obligațiunilor cât și experiența acumulată în propriile emisiuni de acest gen, ca să susținem și alți participanți la piață, bănci de importanța sistemică precum CEC Bank, în obținerea finanțărilor eligibile MREL necesare creșterii activități,” a declarat Mihail Ion, Vicepreședinte Raiffeisen Bank.

Pentru întregul program de obligațiuni, CEC Bank beneficiază de suport din partea unui consorțiu format din bănci internaționale, cu asistență juridică din partea caselor de avocatură Dentons și Clifford Chance, prin birourile locale.

Citeste continuarea pe www.economica.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mare atenție, români! Avertisment important lansat de BNR. Toți deținătorii de carduri bancare trebuie să știe

Urmatoarea stire

Ce se mănâncă de Revelion ca să atragi norocul. Fructul care nu trebuie să lipsească de pe masă, puţini români au habar de el

Stiri pe aceeasi tema