E.S. Sergey Minasyan, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Armenia în România a participat la Seara Armeană din cadrul Festivalului „Săptămâna interetnică” Tulcea


Uniunea Armenilor Sucursala Tulcea a oferit vineri, 28 Iulie 2023, tulcenilor, turiștilor, tuturor invitaților, o seară cu dansuri și cântece tradiționale în cadrul Festivalului „Săptămâna interetnică”, ediția a XVII-a, sub egida Asociației Centrul European pentru Diversitate. La evenimentele care s-au derulat la Tulcea a participat E.S. Sergey Minasyan, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Armenia în România.

Pe scenă au evoluat: Ansamblul de dansuri NAIRI, Ansamblul de dansuri BAZMAZAN iar Zhan SMBATYAN a susținut un recital de excepție.

„Armenii și-au păstrat tradițiile aduse de pe meleagurile de baștină care sunt, pe de o parte, datini folclorice, apoi credințe religioase iar pe de altă parte, obiceiuri laice care se îngemănau în curgerea firească a existenței comunității. Aparținând unui neam străvechi, cu o cultură sedimentată, armenii au venit cu această moștenire etnică, lucru pe care-l regăsim în costume, ținută, dansuri și cântece tradiționale.


Vreau să felicit toți participanții, să mulțumesc E.S. Sergey Minasyan, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Armenia în România care ne-a onorat și în acest an cu prezența, să mulțumesc tuturor celor prezenți pentru aplauzele cu care ne-au răsplătit din plin” a declarat Lucian-Eduard Simion, președinte al Uniunii Armenilor din România, filiala Tulcea.

Sâmbătă, 29 Iulie 2023, după Ceremonia din Piața Civică prilejuită de Ziua Imnului Național, are loc la Casa Avramide lansarea cărții Amintiri din epoca de aur în prezența autorului Arsaluis Sarchizian Gurău.


Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News

Citeste continuarea pe www.dobrogeanews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema