„E doar o chestiune de timp până când cineva va fi rănit”. SUA avertizează China să nu mai facă manevre militare „agresive”Guvernul american avertizează din nou China să renunțe la manevrele militare „agresive” pentru că acestea ar putea să se soldeze, într-un final, cu răniți. Administrația de la Washington a avertizat regimul de la Beijing după un incident periculos în weekend – o navă chinezească a tăiat calea unui distrugător SUA, la un pas de ciocnire.

Marina americană a acuzat, sâmbătă, că o navă chinezească s-a deplasat în zigzag într-un mod „periculos” în jurul unuia dintre distrugătoarele sale care naviga în strâmtoarea Taiwan împreună cu o navă canadiană, la mai puţin de 10 zile după un incident aerian între cele două ţări în regiune.

„Este doar o chestiune de timp până când cineva va fi rănit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA, John Kirby, într-o conferinţă de presă.

El a denunţat o serie de manevre atât „periculoase”, cât şi „neprofesionale”, în opinia sa. Pentagonul a criticat, duminică, acţiunile „din ce în ce mai riscante” ale armatei chineze în Asia.

Pe 26 mai, pilotul chinez al unui avion de vânătoare a efectuat o „manevră agresivă nejustificată” în apropierea unui avion de recunoaştere american care survola Marea Chinei de Sud, potrivit militarilor americani.

Editor : Adrian Dumitru

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema