“E bătaie pe locuri ca să prinzi desert”


Cu câţi bani mânâncă un student la cantinele studenţeşti din Iaşi. Preţurile diferă de la cantină la cantină, însă studenţii spun că sunt destul de accesibile.

Cu câţi bani mânâncă un student la cantinele studenţeşti din Iaşi. Localurile au fost luate cu asalt de tineri

Citeşte şi VIDEO Preţuri „studenţeşti” la cantina Moxa a ASE-ului. Cât costă o porţie de ciorbă de perişoare, o friptură şi o porţie de cartofi ţărăneşti: „Azi am prins coadă”

Cantinele studenţeşti din Iaşi au început deja să fie luate cu asalt de tinerii care învaţă la universităţile ieşene.

„Eu mănânc la ‘Titu Maiorescu’, dar am mai fost și la ‘Gaudeamus’. Prețurile mi se par acceptabile, dar, având în vedere că suntem studenți, la unele feluri de mâncare nu ar fi rău unele mai scăzute. E foarte aglomerat cam la orice cantină la care te duci. E rând, pentru că sunt care cunosc programele și se aliniază cu orele libere dintre cursuri, e bătaie pe locuri ca să prinzi desert”, a declarat un student în anul II la Facultatea de Litere a Universității „Al. I. Cuza“ Iași, potrivit BZI.

„La ‘Titu Maiorescu’ mâncarea e bună, diversificată, personalul e drăguț, spațiul este destul de încăpător, raportat la numărul de studenți care îi trec pragul, prețul e decent”, spune o studentă în anul II la Facultatea de Istorie a Universității „Al. I. Cuza“ Iași.

„La cantina din Tudor Vladimirescu, mâncarea e bună, dar au doar câteva feluri de mâncare, nu au un meniu foarte bogat. Personalul e amabil, spațiul e încăpător, încât are loc toată lumea. Prețuri cu puțin mai mari față de cantina de la «Cuza»”, declară un student în anul III la UMF Iași.

„La cantina de la Agronomie, se oferă reducere pentru fiecare student. Mâncarea este bună, preparatele sunt proaspăt servite, iar personalul este îngăduitor”, a spus un student în anul IV la Agronomie.

Cantinele sunt deschise zilnic, de la ora 12:00.

Meniul de la cantinele studențești din Iași

La cantina Gaudeamus, pentru o ciorbă de perişoare un student scoate din buzunare 5,10 lei. La felul doi pot alege pui la grătar, care costă 8,60 lei, sniţel, care costă 7,70 de lei, sau o porţie de ficăţei la tavă cu piure, care costă 9,90 de lei. Cei care vor şi desert, pot opta pentru o porţie de papanaşi cu dulceaţă, care costă 5,90 lei.

La cantina „Tudor Vladimirescu”, studenţii nu au parte de un meniu diversificat, iar preşurile sunt puţin mai mari. De exemplu, pentru o ciorbă de perişoare tinerii vor scoate din buzunare 4,20 lei, iar o porţie de pulpe dezosate la tavă costă 5,80 lei.

La cantina „Titu Maiorescu”, studenții vor da pe o ciorbă de legume 2,30 lei. Preţurile la diverse garnituri precum  piure de cartofi, cartofi țărănești, cartofi pai, mâncare de mazăre sau pilaf de orez pornesc de la 1,70 și ajung până la 4,70 lei.

Un piept de pui la grătar ajunge să coste 9,30 lei, iar cel care vor la desert prăjitura lemon vor scoate din buzunare  3,10 lei. O tartă cu fructe costă doar 2,20 lei.

La cantina USV Iași, studenţii plătesc pentru o ciorbă de legume doar 3,23 lei, iar fripturile ajung să fie 5,40 lei.

Preţurile pentru angajaţi şi cadre didactice sunt un pic mai mari.

Citeşte şi Chiriile la apartamente se scumpesc înainte de începerea anului universitar. Unde pot găsi studenții locuințe la prețuri atractive

 

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cher, senzație la Paris și pe podium. Artista a făcut deliciul fotografilor! Cât de bine arată la 76 de ani

Urmatoarea stire

„Se aude un zvon cum că…”

Stiri pe aceeasi tema

Biden, la 80 de ani

Președintele american Joe Biden împlinește duminică 80 de ani. Joseph Robinette Biden,  al 46-lea preşedinte al SUA (din…