”Dumnezeu nu este nici bărbat, nici femeie”. Polemica legată de gen lansată de Biserica AnglieiMiercuri, 08 Februarie 2023, ora 22:16

853 citiri

Biserica Angliei ia în considerare folosirea termenilor de gen neutru după ce unii preți au cerut să nu se mai refere la Dumnezeu spunând ”El”, relatează Sky News.

Proiectul, analizat de mai mulți episcopi și Comisia pentru credință și ordine, va fi pus în dezbatere în primăvară.

Un înalt reprezentant al Bisericii Angliei, Joanna Stobart, a cerut o actualizare cu privire la ”limbajul mai incluziv” în slujbele Bisericii Angliei, solicitând să se refere la Dumnezeu într-un ”mod non-gen”.

Deși detaliile specifice ale scopului și rezultatului proiectului rămân neclare, unii au răspuns deja la posibilitatea unor schimbări, potrivit Știrile PROTV.

Pastorul Ian Paul, membru al Sinodului General și al Consiliului Arhiepiscopal al Bisericii Anglicane, a susținut, într-un interviu pentru Telegraph, că orice schimbare ar reprezenta o abandonare a propriei doctrine a Bisericii. El a precizat că acest lucru ar însemna îndepărtarea doctrinei Bisericii de a fi ”întemeiată în scripturi”.

”Faptul că Dumnezeu este numit „Tată” nu poate fi înlocuit cu „Mamă” fără a schimba sensul, și nici nu poate fi neutralizat în „Părinte” fără a pierde din semnificație. Tații și mamele nu sunt interschimbabili, ci se raportează la urmașii lor în moduri diferite”, a spus el.

Publicația precizează că au existat apeluri pentru a nu mai face referire la Dumnezeu ca, ”El” și ”Tatăl nostru” de zeci de ani.

Un purtător de cuvânt al Bisericii Angliei a declarat pentru Sky News că a existat un interes mai mare pentru explorarea unui nou termen în ultimii 20 de ani, dar a adăugat că nu există planuri de ”abolire sau revizuire substanțială a liturghiilor autorizate în prezent”.

”Creștinii au recunoscut încă din cele mai vechi timpuri că Dumnezeu nu este nici bărbat, nici femeie, totuși varietatea de moduri pentru descrierea lui Dumnezeu găsite în Scripturi nu a fost întotdeauna reflectată în închinarea noastră”, a adăugat el.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema