Dublu atac armat în California, soldat cu cel puţin şapte morţi (VIDEO)Cel puţin şapte persoane au fost ucise luni în apropiere de San Francisco în două atacuri armate care par să fi fost comise de aceeaşi persoană, au indicat posturile locale de televiziune, autorităţile locale indicând că un suspect a fost arestat, informează agerpres.

Victimele sunt muncitori agricoli chinezi

„Suspectul a fost arestat. Nu mai există niciun pericol pentru populaţie în acest moment”, a scris pe Twitter biroul şerifului din comitatul San Mateo, care include oraşul Half Moon Bay unde au avut loc tragediile.

Biroul şerifului a scris anterior că agenţii săi au intervenit după „un atac armat care a făcut mai multe victime”.

Ambele atacuri armate au avut loc în ferme apropiate una de cealaltă, au precizat posturile locale afiliate la ABC şi NBC. Potrivit ABC, o a opta victimă este grav rănită. Victimele sunt muncitori agricoli chinezi, potrivit unui ales local citat de NBC.

Cel de-al nouălea atac armat

Arestarea suspectului, numit de posturile locale ABC şi NBC drept Zhao Chunli, 67 de ani, a fost filmată de ambele canale. Un asiatic, îmbrăcat într-o vestă gri cu mâneci roşii şi o şapcă gri deschis, este întins la pământ şi încătuşat, apoi percheziţionat, înainte de a fi escortat de mai mulţi poliţişti.

Potrivit NBC, bărbatul a fost reperat în vehiculul său în parcarea secţiei de poliţie din Half Moon Bay, iar în maşina lui a fost găsită o armă.

Cel de-al nouălea masacru are loc la mai puţin de 48 de ore după ce un trăgător de origine asiatică a ucis 11 persoane într-o sală de dans de lângă Los Angeles.

„Mă aflu la spital pentru a mă întâlni cu victimele unei atac armat în masă când sunt chemat deoparte pentru a mi se raporta un alt atac armat. De data aceasta la Half Moon Bay. Tragedie după tragedie”, a scris democratul pe Twitter, citat de agerpres.

Joe Biden a fost, de asemenea, informat, a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre, pe Twitter. Preşedintele american „a cerut forţelor de ordine federale să ofere toată asistenţa necesară autorităţilor locale”, a precizat ea.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

VIDEO Argentina și Brazilia, apel adresat Uniunii Europene, pentru a ridica barierele care afectează competitivitatea produselor lor în cadrul acordului UE-Mercosur din 2019

Urmatoarea stire

Serie de atacuri armate în SUA

Stiri pe aceeasi tema