Drogul extrem de periculos găsit la perchezițiile din casele familiei Pascu. Medic: În decurs de câteva zeci de secunde poate să apară decesulFentanyl, un drog mai puternic ca morfina, a fost găsit de anchetatori în timpul perchezițiilor făcute în dosarul lui Vlad Pascu, tânărului care a ucis două persoane în localitatea 2 Mai.

Drog extrem de periculos, găsit la perchezițiile în dosarul lui Vlad Pascu

„Acest fentanyl este folosit în special în secțiile de anestezie și ATI în timpul anesteziilor generale, când pacientul este operat pentru a nu mai resimți durerea. Pentru cei care consumă, riscul e că dependența se instalează foarte repede.

După câteva săptămâni de utilizare vei deveni dependent, dar riscul cel mai mare e să mori printr-o depresie respiratorie. Această substanță acționează la nivelul centrilor respiratori de la nivelul creierului și produce stop respirator.

Din momentul în care o persoană își injectează sau prizează o astfel de substanță, în decurs de câteva zeci de secunde poate să apară decesul prin stop respirator.

Aici e un pericol foarte mare pentru că de multe ori aceste substanțe sunt combinate cu alcoolul. După ce au terminat de înghițit cocktailul respectiv încep să bea, iar alcoolul nu face decât să potențeze deprimarea sistemului nervos”, a declarat Radu Țincu, medic toxicolog, notează digi24.ro.

Pe data de 14 septembrie, în urma celor 11 percheziții domiciliare efectuate în cadrul operațiunii „Hydra” , au fost descoperite și ridicate cantitatea de aproximativ un kilogram canabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartușe de vânătoare, deținute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile și diverse arme albe (cuțite, săbii, macete), potrivit DIICOT.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema