Dreptul poporului palestinian de a-și construi propriul stat trebuie recunoscut de toțiSecretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat sâmbătă, la summitul Mişcării de Nealiniere din Uganda, că “dreptul poporului palestinian de a-şi construi propriul stat trebuie recunoscut de toţi” şi că orice “negare” este “inacceptabilă”, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

“Refuzul de a accepta soluţia celor două state pentru israelieni şi palestinieni, precum şi negarea dreptului la un singur stat pentru poporul palestinian sunt inacceptabile”, a spus Guterres,

“Acest lucru ar prelungi pe termen nelimitat un conflict care a devenit o ameninţare majoră la adresa păcii şi securităţii globale, ceea ce exacerbează polarizarea şi îi încurajează pe extremiştii din întreaga lume”, a adăugat el.

“Dreptul poporului palestinian de a-şi construi propriul stat trebuie recunoscut de toţi”, a subliniat secretarul general al ONU.

Războiul a fost declanşat de un atac fără precedent al Hamas pe 7 octombrie în…

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Mica istorie: ziua de 12 februarie în lume

Anul 1541: Întemeierea orașului Santiago de Chile, de către Pedro de Valdivia inițial cu numele Santiago de Nueva Extremadura. Ceremonia de…