Drama neștiută a neurochirurgului Leon Dănăilă. Cum a trecut peste moartea soțieiRenumitul neurochirurg Leon Dănăilă a trăit o poveste de dragoste, timp de aproape jumătate de secol, alături de soția sa. Din păcate, totul s-a încheiat brusc, când femeia s-a stins din viață, iar de atunci s-a refugiat în muncă.

Alexandrina Dănăilă era farmacistă și l-a cunoscut pe viitorul soț în spitalul în care acesta lucra. A fost o căsnicie bazată pe înțelegere, pe respect reciproc. După aproape 46 de ani de căsnicie, Alexandrina s-a îmbolnăvit și a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale. Din nefericire, ultima i-a fost fatală. Femeia a intrat în comă și nu și-a mai revenit niciodată.

Trăiești cu un om atâția ani de zile. Și dacă la un moment dat una dintre persoane se îmbolnăvește din diferite cauze nu poți să nu faci gesturi tot frumoase, ca și înainte, cu speranța că poate își va reveni. Eram conștient că boala era destul de gravă, de două ori a fost operată, după a doua nu s-a mai putut redresa. Este o stare afectivă…, nu este ușor să îți îngrijești un partener cu care zeci de ani ai stat împreună. Psihologic, am trăit această perioadă… Nici nu mâncam, în câteva săptămâni am slăbit vreo 15 kg. Este ceva de neimaginat”, a povestit Leon Dănăilă în cadrul emisiunii „Oameni și păreri”, de la A7TV.

Așa că, după moartea soției, Leon Dănăilă și-a dedicat restul vieții celeilalte mari iubiri, și anume, medicina.

”Am rămas cu o dragoste cum nu se poate spune, nu am mai găsit altă persoană, nici nu am căutat, mi-am dirijat activitatea către a citi, a scrie, către cercetare, am făcut multe descoperiri. Am extrapolat lipsa soției cu activitățile mele profesionale. Fiecare are psihologia lui aparte. Relațiile de familie diferă de la individ la individ. Dar fără dragoste nu realizezi nimic nici în profesie, nici în căsătorie”, a spus profesorul, potrivit b1tv.ro.

Ajuns la 89 de ani, neurochirurgul Leon Dănăilă trăiește la limita sărăciei. Și-a vândut casa pentru a-și finanța cercetările, dar i s-a permis să locuiască acolo pentru tot restul vieții.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema