Dr. Mihaela Bilic: „Programul alimentar de 3 mese pe zi cu 2 gustări este dedicat copiilor în creștere, nu adulților”

Mihaela Bilic, gazda emisiunii Frecvența Gustului a dezbătut vineri, împreună cu ascultătorii Europa FM, ideea de program alimentar format din trei mese pe zi și două gustări. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a subliniat că un astfel de program de mese este dedicat copiilor în creștere, nu adulților.

„Să desființăm mitul cu trei mese pe zi plus două gustări pentru că, dragii mei, poate nu știați, acesta este un program de alimentație la copiii în creștere. Noi, ca adulți, nu avem nevoie de trei mese plus două gustări pentru că noi nu mai creștem. Mai rar cu mesele pentru că asta înseamnă să fii matur”, a spus Mihaela Bilic la Europa FM.

Mihaela Bilic: „La fiecare decadă de vârstă, reducem încă 15-20% din cantitatea de mâncare”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat că la fiecare zece ani, reducem între 15 și 20% din numărul de calorii pentru a ne menține greutatea.

„La fiecare decadă de vârstă, la fiecare zece ani care trec mai trebuie să reducem încă 15-20% din cantitatea de mâncare, din numărul de calorii doar ca să ne menținem silueta. Asta face îmbătrânirea, asta face trecerea timpului, asta face lenevirea metabolismului. Este un fenomen natural”, a spus Mihaela Bilic la Europa FM, în emisiunea Frecvența Gustului.

Mhaela Bilic: „Nu știm să rezistăm prezenței mâncării”

Mai mult, medicul nutriționist spune că oamenii nu mai știu în prezent să reziste tentației de a mânca.

Am fost proiectați de natură să putem mânca non-stop. Aș spune că dacă avem mâncare în jurul nostru nu mai contează că mâncăm de cinci ori pe zi, de zece ori, ronțăim continuu – este o chestiune teribilă cu care ne confruntăm. Degeaba am fost noi proiectați să supraviețuim mâncând pentru că acum avem prea multă mâncare și, din păcate, ne îngrășăm. Nu știm să rezistăm prezenței mâncării”, a explicat Mihaela Bilic la Europa FM.

Urmărește aici emisiunea „Frecvența Gustului” cu Mihaela Bilic

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Dr. Mihaela Bilic: „Ca să mâncăm sănătos, avem nevoie în fiecare zi de 15 ingrediente diferite. Fructul e un desert, deci cu măsură” | VIDEO

Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Alexandru Arșinel, condus pe ultimul drum. Când are loc înmormântarea marelui actor

Urmatoarea stire

Jurnalismul tare la motoare de tramvai

Stiri pe aceeasi tema