Dr. James Murphy este noul director pentru cercetare stiintifica al BAT

11.05.2023 – BAT il numeste pe dr. James Murphy in functia de director al Departamentului de cercetare stiintifica al companiei, acesta devenind totodata membru al Consiliului Director, raportand directorului executiv. Dr. Murphy va juca un rol important in coordonarea programelor extinse de cercetare si dezvoltare ale BAT, care sprijina obiectivele companiei de reducere a impactului asupra sanatatii prin dezvoltarea noilor categorii de produse din tutun si nicotina cu risc redus*.

Dr. James Murphy va conduce echipa globala de cercetare stiintifica din Centrul BAT pentru cercetare si dezvoltare din Southampton, asigurand respectarea celor mai bune practici si standarde in cercetarea derulata in cadrul BAT. De asemenea, prin activitatea sa va contribui la furnizarea de dovezi stiintifice suplimentare in sprijinul noilor categorii de produse dezvoltate de BAT.

Jack Bowles, Director Executiv BAT, a spus: „James este un lider cu foarte multa experienta, foarte apreciat si cu o contributie extraordinara in dialogul nostru in domeniul stiintific cu autoritati de reglementare, mass-media si comunitatea stiintifica. BAT a facut progrese semnificative in ultimii ani pentru promovarea obiectivului nostru de reducere a impactului fumatului asupra sanatatii si de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™). Calitatile de lider si experienta lui James vor contribui cu siguranta la accelerarea acestui progres.”

Dr. Murphy a jucat un rol semnificativ in dezvoltarea noilor categorii de produse ale BAT inca de la inceput, fiind cel care a coordonat dezvoltarea primelor produse de vapat ale companiei in 2013–2014. In calitate de coordonator al cercetarii pentru fundamentarea reducerii riscurilor, el a creat si publicat cadrul BAT de evaluare stiintifica in noua etape pentru evaluarea noilor categorii de produse ale companiei.

Dr. James Murphy, Director stiintific al Departamentului de cercetare stiintifica al BAT, a spus: „La BAT avem un obiectiv clar: acela de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sanatatii. Vom reusi acest lucru oferindu-le consumatorilor adulti o gama variata de produse cu risc redus*. Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori sa aleaga produsele sale care nu implica arderea tutunului pana in 2030. In 2022, 22,5 milioane de consumatori au ales deja aceste noi categorii de produse ale BAT. Este important sa intelegem ca cea mai mare parte a riscurilor asociate fumatului este cauzata de arderea tutunului si nu de nicotina.” Dr. Murphy are peste 20 de ani de experienta si a ocupat o serie de functii de conducere in cercetare si dezvoltare, unitati de productie si marketing la BAT. In perioada recenta a fost vicepresedinte executiv pentru cercetare stiintifica si dezvoltare in cadrul companiei BAT din SUA cu sediul in Winston-Salem, Carolina de Nord.

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema